QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škola v nemocnici je velkou pomocí pro rodiče zdravotníky

22.10.2020 18:31

Studenti Pedagogické fakulty ZČU a zaměstnanci FN pomáhají v nově zřízených školních skupinách ve Fakultní nemocnici Plzeň. Dětem se v provizorní škole moc líbí.

1

Protože se zvyšuje počet lidí pozitivně testovaných na covid-19 a někteří v léčbě potřebují pomoc lékařů v nemocnici, zdravotníci na pracovišti tráví spoustu času. Doba je složitá, počty pacientů se navyšují a nemocnice potřebuje, více než kdy jindy, každého zaměstnance.

Obzvlášť nelehkou situaci zažili ti, kteří mají děti školou povinné. Školy se z důvodu vládního nařízení uzavřely a zdravotní personál řešil složité rozhodnutí. Zdravotníci jsou také rodiče a aby se mohli věnovat nemocným, musejí zabezpečit své děti.

Proto Fakultní nemocnice Plzeň otevřela pro žáky první až třetí třídy školní skupiny, ve kterých se děti vzdělávají pod vedením studentů Pedagogické fakulty ZČU a zaměstnanců FN.

Pro školáky je zajištěný oběd i dostatek tekutin. Samozřejmostí je dodržování hygienických opatření. Pro ochranu dětí i zaměstnanců je nutností nasazená rouška. I přesto jsou děti ve třídách FN Plzeň spokojené a do náhradní školy se moc těší.

Zaměstnanci jsou vděční vedení nemocnice za organizaci náhradší školy. Vědí, že je o jejich děti dobře postaráno a oni se tak mohou věnovat těm, kteří potřebují jejich profesionální péči.

Foto: FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24