Škola v Újezdě má novou přístavbu. Zázemí tu našla družina s jídelnou - FOTKY

30.11.2018 18:23

Moderní přístavba ulehčí život dětem i učitelům. Nebudou už chodit do družiny a jídelny v kilometr vzdálené budově.

DSC_0001
DSC_0005DSC_0027DSC_0026

Nový objekt, který má podobu dřevěného minimalistického hranolu, začnou využívat děti a zaměstnanci školy v plzeňském Újezdě od příštího týdne.

 "Cílem výstavby nového objektu bylo umožnit dětem komfortnější pobyt ve škole i mimo školní vyučování. Věřím, že v této moderní budově se budou cítit dobře a že jim rychleji a příjemněji uběhne doba, než si je rodiče vyzvednou,“ řekl primátor Martin Baxa. Škola má první až pátý ročník, navštěvuje ji 140 dětí. Letos slaví 120. výročí od založení.    

 "Za přínosné také považujeme, že nový objekt má terasu, odkud je vstup na zahradu i na školní hřiště, děti teď budou mít možnost mnohem víc zahradu využívat. Úpravy zahrady byly součástí projektu,“ doplnila ředitelka školy Helena Fenclová.

Stavba začala letos 14. května, práce skončily v říjnu. Potřebných 17 milionů korun se podařilo zajistit z přebytku rozpočtu.

Při stavbě byly také upraveny prostory v původní škole. Z šaten a místnosti správce vznikla odborná učebna s kabinetem, z rekreační učebny je průchozí šatna. Další šatna přibyla v dosud nevyužitém prostoru. Ve druhém patře přístavby může družina využívat také dvě místnosti propojené skládací akustickou stěnou. Jedna bude sloužit i jako výtvarná třída používaná v rámci vyučování. 

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24