Školy se neotevřou, vleky nerozjedou. Bude se ještě zpřísňovat...

27.01.2021 21:03

Po středečním jednání vlády zůstávají školy ve stejném režimu jako doposud. Zavřené budou stále i lyžařské areály. Vláda bude znovu zasedat ve čtvrtek, má jednat ještě o zpřísnění dosavadních opatření.

foto130900_mid

"Počty hospitalizovaných neklesají, naopak. Některé nemocnice jsou na hraně," uvedl premiér Andrej Babiš a dodal: "Zítra znovu vláda opět zasedne a pravděpodobně budeme ještě zpřísňovat." Ministerstvo zdravotnictví má na čtvrtečním jednání vlády předložit návrhy řešení špatné epidemiologické situace. "Žádné rozvolňování není na stole," dodal Babiš.

"Vzhledem k epidemiologické situaci se v provozu škol od 1. února nic nemění," uvedl ministr školství Robert Plaga po středečním jednání vlády na Twitteru.

Na vládě se mělo hlasovat i o znovuotevření lyžařských areálů, nakonec se ale o této variantě ani nehlasovalo. Lyžařské areály tak nadále zůstávají zavřené.

Po jednání vlády se premiér Babiš vyjadřoval i k tzv. home officům na horách, tzn. ke zneužívání služebních cest. "Máme signály, že se to zneužívá. Ministr Havlíček by měl přijít s nějakým návrhem."

ilustrační foto Vláda ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24