QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Skvosty s vůní benzínu se vrací do depa! Přípravy festivalu finišují - FOTKY

16.05.2018 10:49

Automobilová přehlídka "Skvosty s vůní benzínu" v Plzni sklidila v loňském roce mimořádný úspěch. V letošním roce tak proběhne už druhý ročník. Na co se můžeme těšit?

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (33)foto-qap-cz (38)foto-qap-cz (39)

V loňském roce měla v Plzni premiéru unikátní akce pro všechny milovníky krásných a výjimečných aut. Úspěch expozice Skvosty s vůní benzínu předčil vešekerá očekávání pořadatelů, a tak o druhém ročníku bylo prakticky okamžitě rozhodnuto.

"Hlavně jsme byli překvapení tou atmosférou. Návštěvníci byli strašně spokojení a chovali se tady s ohromnou pokorou. Vybídlo mě to k tomu, abychom s kolegy udělali i druhý ročník. Jelikož jsme v tom prvním ročníku zapomněli na motocykly, tak letos to obohatíme o stroje Harley Davidson. Výstavu protkáme také uměleckými díly jako jsou například fotografie Jadrana Šetlíka," říká Roman Jurečko, předseda nadačního fondu Plzeň sobě, který akci pořádá. Původní odhady mluvily o tom, že by festival mohlo navštívit okolo dvou tisíc lidí, nakonec to bylo víc jak 10 tisíc návštěvníků.

Letos bude unikátní automobilová přehlídka hned čtyřdenní, začne už ve čtvrtek 19. července a potrvá až do neděle 22. července. Konat se bude opět v areálu DEPO2015. Mezi vystavenými krasavci se představí automobil Benz z roku 1914, vyrobený nejstarší automobilkou světa Carla Fridricha Benze z Mannheimu. V Českých zemích byl spolu s druhým Benzem Karla V. Schwarzenberga zakoupen u pražského obchodníka Františka Sichrovského. Dále například provozuschopný nerenovovaný Rolls Royce Park Ward z roku 1934, či elegantní sportovní Mercedes 190 SL, který oceňovali i filmaři a herci z Holyvoodu a proháněli se v něm Grace Kelly nebo Frank Sinatra. Ze supersportů to bude luxusní okřídlený Mercedes SLS. "Bude to o vozidlech a motorkách, které mají duši," usmívá se Roman Jurečko.

Vloni bylo v areálu depa k vidění zhruba dvě stě vozů. Letos to bude hodně podobné. "Pro mě je to maximální hranice, lepší si je vybrat, než jít směrem čím více, tím lépe. Myslím, že kvalita by měla převyšovat nad kvantitou. Tímto směrem se chce festival ubírat i do budoucna," vysvětluje předseda nadace Plzeň sobě.

foto-qap-cz (15)

V minulém ročníku byli vystavovatelé jen z České republiky, letos by se to mohlo změnit. "Oslovili jsme velmi významného sběratele aut Porsche a Audi v Německu. Když viděl tyto prostory, tak z toho byl nadšený. Uvidíme, jestli to vyjde," doufá Roman Jurečko.

V areálu nebude chybět ani široká škála občerstvení z foodtrucků, zájemci si budou moct vyzkoušet i trenažér formule a chybět nebude ani program a atrakce pro děti.

Už v současné době je možné koupit vstupenky, které jsou navíc do konce května za zvýhodněné ceny. Předprodej vstupenek probíhá na webových stránkách www.skvosty-plzen.cz, na stránkách a prodejních místech Plzeňské vstupenky či osobně v DEPO2015, a to až do 31. 5. za zvýhodněnou cenu 150 korun jednodenní a 250 korun celofestivalové vstupné, nebo 400 / 500 Kč rodinné vstupné na den / 4 dny. V červnu si zájemci budou moci vstupenku pořídit v předprodeji za 200 / 300 Kč (jednodenní / celofestivalová) a posléze pak na místě za 250 / 400 Kč. Nárok na zlevněné vstupné mají ve všech případech studenti, senioři a děti nad 150 cm. Menší děti a osoby s průkazkou ZTP a ZTP/P s doprovodem mohou na akci zdarma.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24