V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Sladké mlsání na víkend. Zkuste nepečený dezert. Přinášíme recepty

stracatella dort nepečený klikněte pro další foto
11.09.2021 12:42

Máte rádi sladké a nechce se vám péct? Zkuste výborné nepečené dezerty. Recepty pro vás připravila a sama otestovala foodblogerka Andrea Motlíková.
 

Nepečený malinový dezert

Kombinace malin a tvarohu je sama o sobě skvělá, ale foodblogerka Andrea Motlíková přidala ještě pomerančovou šťávu a povýšila tento dezert do TOP sladkých jídel.  Je to velice jednoduché, nic se nepeče, jen se musí dobře vychladit a pak už jen vychutnávat ...

Na přípravu budete potřebovat:
200 g čokoládových (kakaových) sušenek např. Koka, BeBe - já jsem dělala ze 150g sušenek a do toho jsem přidala ještě 50g křupavého müsli
100 g másla

Na krém:
140 ml smetany na vaření 12%
4 plátky želatiny
500 g tvarohu
140 g třtinového cukru
1 pomeranč
400 g malin
250 ml smetany ke šlehání 33%

malinovy dortPostup přípravy receptu:
Sušenky můžeme hodit na pár obrátek do mixéru nebo je rozdrtíme na malé kousky v mikrotenovém pytlíku pomocí válečku. Drobečky důkladně smícháme s rozehřátým máslem a hmotou vyložíme ručně dno dortové formy, na jejíž dno můžeme uchytit pečící papír, abychom dort pak mohli lépe vyndat. Vložíme do lednice.
Želatinu necháme nabobtnat v kastrůlku se 4 lžícemi studené vody. Tvaroh, cukr, 4 PL pomerančové šťávy a nastrouhanou pomerančovou kůru vymícháme dohladka. Smetanu na vaření zahřejeme téměř k bodu varu, odstavíme a vmícháme nabobtnanou želatinu, která se krásně rozpustí. Smetanu na šlehání vyšleháme skoro do tuha. Šlehačku i smetanu s želatinou vmícháme do tvarohového krému a nakonec přidáme maliny. Opatrně krém s nimi promícháme a naplníme krémem dortovou formu. Povrch urovnáme a necháme v lednici vychladit a ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Avokádový dezert s malinami

Z avokáda lze připravit i báječný sladký dezert.
Na přípravu budete potřebovat:
1 zralé avokádo
1 měkký tvaroh
100ml smetany
1PL citronové šťávy
med dle chuti
maliny (i mražené, popř. lesní směs či jahody)
třinový cukr

avokádový dezert s malinami
Postup:
Nejprve rozvaříme maliny, ke kterým přidáme malinko vody a podle chuti osladíme třtinovým cukrem. Necháme zchladnout.
Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky a lžící vydlabeme do misky. Zalijeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědlo a důkladně rozmačkáme vidličkou. Přimícháme tvaroh, smetanu a podle chuti med. Vyšleháme, můžeme použít i ruční šlehač.
A pak už jenom vrstvíme do připravených pohárů. 

Nepečený straciatella dort

Na přípravu budete potřebovat:

Na korpus:
20 ks cukrářských piškotů
100 g rozpuštěného másla

Na čokoládovou náplň:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
50 g čokolády na vaření

Na stracciatella náplň:
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače smetany
30 g cukru krupice
70 g strouhané hořké čokolády

+ strouhaná čokoláda na ozdobu
stracatella dort nepečený
Postup přípravy receptu:
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici.
Cukrářské piškoty vložíme do sáčku a pořádně je válečkem rozdrtíme. Sypkou směs smícháme s rozpuštěným máslem a těstem vyložíme dortovou formu. Dáme také ztuhnout do lednice.
Svařenou smetanu s čokoládou vyjmeme z chladu, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Z krému uděláme uprostřed korpusu kopeček a uhladíme.
Na stracciatella náplň ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovači a přimícháme nastrouhanou čokoládu. Navršíme na celý korpus a urovnáme. Ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici min. 3 hodiny ztuhnout.

Všechny recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

Recepty a foto: Andrea Motlíková

MH
sdílet na facebook

Zbyly vám špekáčky? Naložte je do marinády

Recepty
 čtení
15.05.2022 14:01

Zbyly vám z opékání špekáčky? Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak buřty skvěle zužitkovat. Zkuste osvědčený recept, naložte špekáčky do marinády. Je to opravdová dobrota.

Zkuste výbornou domácí paštiku. Jak na to? Poradí vám foodblogerka

Recepty
 čtení
22.04.2022 17:02

Máte rádi paštiky? Pak si udělejte výtečnou paštiku doma. Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak připravit domácí paštiku z vepřových jater, z kuřecích jater, husí paštiku apod.

  QAP téma   Tipy do Bavorska

PRÁZDNINOVÝ TIP: Výstava „Ve znamení rysa“

  Na výlet s QAPem – Vintířova stezka

Navštivte nové výletní okruhy! Vznikly kolem Hartmanic, Annína...

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Pavel Trampota - PT Servis

Sportovní výživa a doplňky, vše pro fitness a další sporty