QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sladké mlsání na víkend. Zkuste nepečený dezert. Přinášíme recepty

11.09.2021 12:42

Máte rádi sladké a nechce se vám péct? Zkuste výborné nepečené dezerty. Recepty pro vás připravila a sama otestovala foodblogerka Andrea Motlíková.
 

stracatella dort nepečený
img_3805-brmalinovy dortavokadový dezert s malinami 1avokádový dezert s malinamistracatella dort nepečenýstracatella nepečený dortmalinovy dort1

Nepečený malinový dezert

Kombinace malin a tvarohu je sama o sobě skvělá, ale foodblogerka Andrea Motlíková přidala ještě pomerančovou šťávu a povýšila tento dezert do TOP sladkých jídel.  Je to velice jednoduché, nic se nepeče, jen se musí dobře vychladit a pak už jen vychutnávat ...

Na přípravu budete potřebovat:
200 g čokoládových (kakaových) sušenek např. Koka, BeBe - já jsem dělala ze 150g sušenek a do toho jsem přidala ještě 50g křupavého müsli
100 g másla

Na krém:
140 ml smetany na vaření 12%
4 plátky želatiny
500 g tvarohu
140 g třtinového cukru
1 pomeranč
400 g malin
250 ml smetany ke šlehání 33%

malinovy dortPostup přípravy receptu:
Sušenky můžeme hodit na pár obrátek do mixéru nebo je rozdrtíme na malé kousky v mikrotenovém pytlíku pomocí válečku. Drobečky důkladně smícháme s rozehřátým máslem a hmotou vyložíme ručně dno dortové formy, na jejíž dno můžeme uchytit pečící papír, abychom dort pak mohli lépe vyndat. Vložíme do lednice.
Želatinu necháme nabobtnat v kastrůlku se 4 lžícemi studené vody. Tvaroh, cukr, 4 PL pomerančové šťávy a nastrouhanou pomerančovou kůru vymícháme dohladka. Smetanu na vaření zahřejeme téměř k bodu varu, odstavíme a vmícháme nabobtnanou želatinu, která se krásně rozpustí. Smetanu na šlehání vyšleháme skoro do tuha. Šlehačku i smetanu s želatinou vmícháme do tvarohového krému a nakonec přidáme maliny. Opatrně krém s nimi promícháme a naplníme krémem dortovou formu. Povrch urovnáme a necháme v lednici vychladit a ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Avokádový dezert s malinami

Z avokáda lze připravit i báječný sladký dezert.
Na přípravu budete potřebovat:
1 zralé avokádo
1 měkký tvaroh
100ml smetany
1PL citronové šťávy
med dle chuti
maliny (i mražené, popř. lesní směs či jahody)
třinový cukr

avokádový dezert s malinami
Postup:
Nejprve rozvaříme maliny, ke kterým přidáme malinko vody a podle chuti osladíme třtinovým cukrem. Necháme zchladnout.
Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky a lžící vydlabeme do misky. Zalijeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědlo a důkladně rozmačkáme vidličkou. Přimícháme tvaroh, smetanu a podle chuti med. Vyšleháme, můžeme použít i ruční šlehač.
A pak už jenom vrstvíme do připravených pohárů. 

Nepečený straciatella dort

Na přípravu budete potřebovat:

Na korpus:
20 ks cukrářských piškotů
100 g rozpuštěného másla

Na čokoládovou náplň:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
50 g čokolády na vaření

Na stracciatella náplň:
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače smetany
30 g cukru krupice
70 g strouhané hořké čokolády

+ strouhaná čokoláda na ozdobu
stracatella dort nepečený
Postup přípravy receptu:
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici.
Cukrářské piškoty vložíme do sáčku a pořádně je válečkem rozdrtíme. Sypkou směs smícháme s rozpuštěným máslem a těstem vyložíme dortovou formu. Dáme také ztuhnout do lednice.
Svařenou smetanu s čokoládou vyjmeme z chladu, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Z krému uděláme uprostřed korpusu kopeček a uhladíme.
Na stracciatella náplň ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovači a přimícháme nastrouhanou čokoládu. Navršíme na celý korpus a urovnáme. Ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici min. 3 hodiny ztuhnout.

Všechny recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

Recepty a foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24