Šli Bílou vlčí stopou, dostali kraslici i pamětní list - FOTKY

23.04.2019 10:57

Prodloužený víkend by měl vždy patřit návštěvě přírody, aspoň tak si to myslí i v Černošíně na Tachovsku, kde vždy o Velikonocích pořádají desetikilometrový jarní pochod.

v1
v1v2velka4velka6velka7velka9velka11velka12velka13velka15velka16

Už dvacátý ročník pochodu Bílé Vlčí stopy se konal o Bílé sobotě v Černošíně. Pochod dříve míval různé trasy, ale poslední roky se drží trasa nejoblíbenější.

"Zpočátku se chodilo porůznu a každý rok jinudy. Nakonec jsme ale zjistili, že lidem se nejvíce líbí cesta směrem ke Lhotě a Dravicím, a ty už tak zůstala trvale. Je totiž pevná a můžou tam jet i rodiny s kočárky nebo cyklisté. A líbí se, každý rok nám přibývají účastníci. Velký podíl na tom má Marie Kobzová, která před dvaceti lety pochod uspořádala. Moc jí děkujeme a rádi tuto tradici budeme držet," uvedl starosta města Miroslav Plincelner.

Marie Kobzová říká, že zakladatelů bylo více. "I pan starosta má na tom podíl, nejen já. A za ty roky s námi šlo trasu mnoho lidí, letos dokonce krásný 137 účastníků Každý pak dostal pamětní list a kraslici, ty krásně namaloval Lenka Zahnová ze zdejšího motorestu," usmívala se Kobzová.

Stopu šla se svým přítelem Milanem Nouzovským také Hanka Bernhardtová. "Já chodím pravidelně a letos bych chtěla pochválit nový originální pamětní list, který si přiložím k těm předešlým. A musím říct, že nám letos přálo počasí, byl to krásný slunečný den," řekla Bernhardtová.

Martina Sihelská

Foto: Bernhardtová + Merglová

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24