Slovany v sevření kolon! Nová uzavírka způsobila dopravní kolaps

13.06.2019 8:26

Od čtvrtka se uzavřela křižovatka Malostranské ulice a náměstí Milady Horákové v Plzni. V ranní dopravní špičce způsobila okamžitě kolaps, v problémech se ocitla i MHD.

Rekonstrukce Malostranské působí v Doudlevcích velké problémy.

Kvůli postupujícím opravám na tramvajové trati na Slovanské v Plzni začala ve čtvrtek platit další uzavírka. Uzavřela se křižovatka Malostranské ulice a náměstí Milady Horákové.

Nová uzavírka v kombinaci s ranní dopravní špičkou v podstatě okamžitě spustila kolaps. Kolony se tvořily na Nepomucké směrem do centra. Doslova v parkoviště se proměnila Malostranská směrem na Slovany, stejně tak Zborovská na příjezdu od Tyršova mostu. Do problémů se kvůli frontám dostala i MHD. Zpoždění nabraly trolejbusy linek číslo 10 a 13, dost podobně na tom byly také autobusy linky číslo 30. Někteří řidiči si nicméně s uzavírkou hlavu nelámali a zákazem projížděli kolem dělníků s technikou.

Uzavírka křižovatky potrvá až do 21. července. Křižovatkou může nadále projíždět MHD. Ostatní provoz je obousměrně naveden do Jasanové ulice.

Provoz na Slovanské je stále ve stejném režimu jako dosud. Průjezdné jsou jen křižovatky Jasanová a Motýlí, dále Částkova ulice, kde je možné levé obdbočení ve směru do centra.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24