QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Složky IZS v pohotovosti! Nehody se hromadí, jedna uzavřela dálnici - FOTKY

17.04.2019 10:23     17.04.2019 11:12

Provoz na dálnici D5 směrem na Prahu u tunelu Valík na úrovni Útušic zastavila ve středu nehoda kamionu s osobním autem. Složky IZS musely vyjet i k dalším nehodám.

1
123546789

K vážné nehodě ve středu dopoledne vyjížděly složky IZS na dálnici D5. Před tunelem Valík směrem na Prahu došlo ke střetu kamionu a osobního auta.

"Zhruba 400 metrů před tunelem Valik ve směru jízdy od Rozvadova na Plzeň došlo ke srážce osobního a nákladního vozidla. Jednalo se o zadní náraz. Dechové zkoušky u řidičů byly negativní," řekla k nehodě mluvčí policie Pavla Burešová. Dálnice musela být směrem na Plzeň úplně uzavřená. 

Na místě zasahovali i záchranáři a hasiči. "Jedna zraněná osoba byla v péči zdravotnické záchranné služby. Provádíme protipožární opatření," doplnil k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Z místa nakonec odvážíme muže ve věku zhruba 30 let se středně těžkým poraněním do FN Plzeň," uvedla Andrea Divišová z krajské záchranky. Okolnosti nehody dál šetří policie.

Další vážná nehoda se dopoledne odehrála u Přeštic směrem na Skočice. Tam došlo pro změnu k čelnímu střetu dvou osobních aut. "Tři zraněné osoby skončily v péči zdravotnické záchranné služby. Vozidla se nacházela v příkopu, fragmenty vozidel blokují průjezd komunikací. Provádíme protipožární opatření," řekl k nehodě mluvčí hasičů.

"Z místa odvážíme 3 osoby se středně těžkým zraněním do FN Plzeň. Jedná se o dvě ženy a jednoho muže. Všichni účastníci nejsou přímo ohroženi na životě," komentovala následky nehody Andrea Divišová ze záchranky.

Následně vyjížděli záchranáři i k nehodě u Vsi Touškov směrem na Lochousice, kde narazilo auto do stromu. 

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24