QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Sněžení vylepšilo podmínky v areálu na Špičáku. Otevře se další sjezdovka

03.01.2019 10:37

Počasí aktuálně přeje lyžařským areálům. Podmínky se v posledních dnech výrazně zlepšily také na Špičáku, který se chystá zprovoznit další sjezdovky.

FOTO_Pavel Němeček (13)

Sněžení a ochlazení z posledních dnů vylepšilo podmínky v areálu ma šumavském Špičáku. Už o víkendu se tak bude moct otevříti i nejdelší sjezdovka areálu prakticky v celé její délce. Turistická sjezdovka má skoro dva kilometry.

Postupně k dosud otevřeným sjezdovkám přibudou i další tratě, a to včetně dětského areálu pod hotelem Sirotek, který by mohl zahájit provoz na začátku příštího týdne. V posledních dnech se v areálu lyžovalo na liniové sjezdovce v kombinaci horního úseku trojky Slalomové a dolní části dvojky U Zalomeného, na rodinné sjezdovce Spodní Šanci, na dětském hřišti s pojízdným kobercem a na sjezdovce od parkoviště do areálu.

"Za posledních pár dnů nám připadlo 10 až 15 centimetrů sněhu, mrazy nám dovolují zasněžovat i ve spodních partiích střediska a předpověď hlásí dalších 40 centimetrů přírodního prašanu. To nám umožní připravit a postupně otvírat další úseky. Mimo jedničku Turistickou a areál pod Sirotkem ještě brzy dokončíme celou trojku Slalomovou,“ uvádí k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík.

Ačkoliv počasí v období svátků a Nového roku moc nepřálo, s návštěvností panuje spokojenost. "V průměru u nás lyžovalo 1200 až 1300 lidí denně, “ dodal Kasík.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24