QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sníh komplikuje dopravu. Hasiči se nemohou dostat k některým zásahům - FOTKY

26.01.2021 13:54     26.01.2021 17:50

Bílá peřina dnes silně komplikuje provoz v celém Plzeňském kraji. Několik dopravních nehod se stalo v místech, kam se ani hasiči nemohou dostat.
 

nehody sníh1
nehody sníhnehody sníh2nehody sníh1nehody sníh3nehody sníh4nehody sníh5nehoda sníhnehoda sníh1nehoda sníh_foto řidička

Problém je hlavně mimo město. "Dnes nám sníh značně komplikuje zásahy mimo aglomerace. Obtížně se dostáváme na odlehlejší komunikace a místa. Někde necháváme vozidla na místech kam ještě dojedeme a zbytek průzkumu dokončujeme raději pěšky," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Důvodem nehod je většinou sněhová pokrývka na silnicích, auta dostávají smyk na bílé peřině. Řidiči často nepřizpůsobují rychlost nebo zajíždí do míst, která ještě nejsou silničáři ošetřena. "Mezi Málkovem a Novou Vsí na Tachovsku uvízl kamion s nákladem. Místo je velmi těžko dostupné. Měli jsme problém díky sněžení dojet až ke kamionu. Nyní budeme řešit, jak kamion vyprostit. Místo je velice úzké a není jasné, jak bude kamion po vyproštění pokračovat v cestě. Teď čekáme na SÚS," dodal Petr Poncar s tím, že úsek Přimda - Nová Ves bude uzavřen.

Další nehody způsobilo převážně nepřizpůsobení rychlosti vozidla svým schopnostem a povaze vozovky. Tam řidiči bohužel takové štěstí jako řidič kamionu neměli a museli být ošetřeny v nemocnici. "Řidička dostala s vozidlem smyk a nabourala do zaparkovaných vozidlem, čímž se její vozidlo odrazilo a přetočilo na střechu," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Také na silnici č.1978/III u Malých Dvorců na Tachovsku se převrhl nákladní automobil. "Náklad kamení se vysypal. Došlo k úniku hydraulického oleje," řekl Petr Poncar.

S ohledem na aktuálně zhoršující se klimatické podmínky upozorňujeme všechny řidiče, aby při svých cestách dbali zvýšené opatrnosti a přizpůsobili jízdu povaze a stavu vozovky. Zároveň také svým jízdním schopnostem. Sněžení a s tím spojená snížená viditelnost, vlhké a namrzající vozovky, to vše může nepozorného řidiče překvapit a skončit tragickou dopravní nehodou.
V současné chvíli šetří policisté několik dopravních nehod v okolí Plzně
,"
uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.
 

Foto: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24