QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sníh, mráz i déšť nebo smíšené srážky. Počasí připraví hodně nástrah

03.01.2019 7:01

Podle nové týdenní předpovědi se v příštích dnech budeme muset připravit na sněžení, dopravu by ale mohly zkomplikovat i smíšené srážky nebo déšť. Čtěte novou předpověď do 10. ledna.

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček (16)

Ve čtvrtek bude postupně zataženo až oblačno a na většině území se budou vyskytovat sněhové přeháňky, na horách četnější. Večer bude oblačnosti i srážek částečně ubývat. Nejvyšší denní teploty vystoipí jen mezi -4 stupně až 0.

V pátek nás čeká oblačno, místy opět sněhové přeháňky, postupně od severozápadu až zataženo se sněžením. Večer by mohly být srážky na severozápadě v nižších polohách i smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -4 až -8 stupňů. Přes den naměříme -3 až +1 stupeň.

Sobota přinese převážně zataženo, počítat musíme s deštěm se sněhem nebo sněžením. Na horách by mělo být opět vydatnější, naopak v nižších polohách by mohlo i pršet. V noci klesnou teploty mezi +2 až -2 stupně, přes den se dostanou mezi 1 až 5.

V neděli bude zataženo až oblačno, místy se sněhovými přeháňkami, objevit se ale mohou i smíšené nebo dešťové srážky. V noci budou teploty kolem +2 stupňů, přes den mezi 2 až 4.

A podobné to bude i v pondělí. Čeká nás zataženo až oblačno, ojediněle sněžení, místy déšť se sněhem nebo sněžení, přechodně v nižších polohách i déšť. Noční teploty spadnou mezi +1 až -3 stupně, denní se vyšplhají mezi -2 až +2 stupně.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, přechodně až polojasno. Zpočátku místy, postupně na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, přechodně v nižších polohách i srážky smíšené nebo dešťové. Na horách srážky četnější. Nejnižší noční teploty 0 až -5 °C.. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24