Sokolovna zůstane ještě dlouho zavřená. Malou opravu zastupitelé odmítli

03.09.2019 19:59

Město Rokycany vypíše na kompletní obnovu zchátralé Sokolovny veřejnou soutěž. Ke schválení malé opravy, která by odstranila havarijní stav, chyběl v zastupitelstvu jediný hlas.

sokolovna rokycany

O způsobu opravy zchátralé Sokolovny, rozhodovali na svém posledním jednání zastupitelé Rokycan. Neschválili takzvanou malou opravu, která by odstranila havarijní stav stropů, krovů a střechy, a umožnila by od příští sezony objekt znovu využívat.

"Podle projektové dokumentace by odstranění havarijního stavu vyšlo včetně DPH na 12,3 milionu korun. Rada města doporučila zastupitelům akci schválit, to se ale nepodařilo, protože část zastupitelů byla proti a část se zdržela hlasování,“ vysvětluje mluvčí města Tereza Maixnerová s tím, že ke schválení malé opravy chyběl jediný hlas.

Zastupitelé také rozhodovali o tom, jak řešit kompletní revitalizaci Sokolovny. Zda vyhlášením veřejné architektonické soutěže ve spolupráci s Komorou architektů, nebo zadáním záměru stavby vybraným architektům a architektonickým kolektivům. Zastupitelé se přiklonili se k veřejné soutěži.

"Dokončení Sokolovny to o několik let oddálí,“ posteskl si starosta Rokycan Václav Kočí. Vypsání veřejné architektonické soutěže podle něj není ideální. "Na rozdíl od zadání záměru vybraným architektům nebude mít město možnost tolik mluvit do vyhodnocování návrhů, protože ve výběrové komisi nebude mít většinu,“ vysvětluje starosta, podle kterého bude veřejná soutěž vyžadovat podstatně víc času, než kdyby město přímo oslovilo architektonické kanceláře. "Rokycany tak nejspíš budou bez vhodného sálu dalších několik let,“ doplňuje starosta.  

Rokycanská Sokolovna je zavřená už tři roky. Více jsme psali zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24