QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Souboj Litic s Hradcem Králové skončil remízou

12.10.2020 10:50

Ženský tým se tentokrát utkal v extralize pozemního hokeje s Hradcem Králové. Muži nehráli, jejich soupeř nedorazil z důvodu karantény. Nyní se vzhledem k vládním opatřením sportovní akce ruší.

OI000310

Litické ženy sehrály své pravděpodobně poslední utkání podzimní sezóny v pozemním hokeji před vládou vyhlášenými opatřeními. I když souboj skončil remízou, trenér si hru chválí. "Tým hrál velmi dobře. Po  většinu utkání dominovaly, ovládaly hru, ale na zataženou obranu zkušenějších soupeřek to často nestačilo. Přesto oku diváka by, kdyby se mohl na zápas dívat, tento domácí herní přístup lahodil. Hradecké soupeřky se uchylovaly k dlouhým balonům na domácí polovinu, ze kterých občas hrozily. Jednu ze svých hrozeb přetavily do gólového vyjádření, když se v 41. minutě trefila Eva Ostatnická," uvedl trenér týmu.

Liticím se nakonec podařilo vyrovnat zápas na 1:1. "Takřka v závěsu však domácí děvčata prolomila své útočné zakletí a po centru Tušlové skórovala Klára Průchová. Očekávané vítězství domácího týmu však nepřicházelo. Přes tlak v poslední čtvrtině skóre zůstalo zachováno a plzeňský dívčí tým si připsal do tabulky první bod," dodal trenér Tomáš Levý.

Trenér Tomáš Levý řekl, že je velká škoda současné přerušení soutěží, protože litická děvčata s věkovým průměrem do dvaceti let dokáží držet krok s každým soupeřem, jen nedostatek zkušeností a herního sebevědomí je brzdí v lepších výsledcích. 

Foto: Ženský tým Litice - pozemní hokej

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24