QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Soutěž "Pěstounská rodina - náš domov" zná vítěze - FOTO

05.12.2018 19:11

Na Krajském úřadě Plzeňského kraje proběhlo vyhodnocení soutěže, která je určená dětem v pěstounské péči. Akce se zúčastnila i herečka a pěstounka Nela Boudová.

Pestounska_rodina-nas_domov-spolecna
Pestounska_rodina-nas_domov-spolecnaPestounska_rodina-nas_domov-2Pestounska_rodina-nas_domov-1

Na vyhodnocení druhého ročníku soutěže „Pěstounská rodina – náš domov“ přijala pozvání Nela Boudová, která má dva roky v péči osmiletou holčičku. Vyhlášení vítězů se uskutečnilo ve středu 5. prosince na krajském úřadě.

Soutěž „Pěstounská rodina – náš domov“ je určena dětem v pěstounské péči v Plzeňském kraji a je rozdělena na dvě části – výtvarnou a literární. „Plzeňský kraj považuje pěstounskou péči za prioritní v oblasti náhradní rodinné péče. Protože vnímáme, že v našem kraji stále není optimální počet pěstounů, krajský úřad realizuje různé aktivity na podporu pěstounské péče a její propagaci mezi veřejností. Kromě pravidelných akcí, jako jsou dny otevřených dveří, informační portál na webu Plzeňského kraje nebo mediální kampaně, přistupujeme i k akcím mimořádným, mezi něž právě patří Radou Plzeňského kraje vyhlášená soutěž Pěstounská rodina – náš domov,“ říká náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz.

Vyhlášení vítězů se uskutečnilo za přítomnosti náměstka Zdeňka Honze, zástupce ministerstva práce a sociálních věcí Davida Pospíšila, ale hlavně pěstounky Nely Boudové, která dětem ceny předala.

Menší děti do 12 let věku byly rozděleny do dvou kategorií a měly namalovat obrázek na téma „Můj život v pěstounské rodině“. Starší děti, také rozdělené do dvou věkových skupin, měly totožné téma, ovšem v podobě literárního díla. Měly napsat příběh o dětském životě a dospívání v náhradní rodině.

Novinkou letošního ročníku bylo zařazení samotných pěstounů do soutěžního zápolení. Pěstouny čekalo literární zamyšlení nad tématy „Jak jsem se stal/a pěstounem/kou“ nebo „Co mi pěstounství přináší“.

FOTO: KÚ Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24