Špičák otevírá další sjezdovky! Blíží se také první večerní lyžování

16.12.2021 12:29

Šumavský Špičák, který svoji sezonu letos zahájil 10. prosince, už otevírá další sjezdovky. Pokud to počasí dovolí, další tratě se budou připravovat po vánočních svátcích.

1

Na šumavském Špičáku otevřeli pro veřejnost v tomto týdnu další sjezdovky. Už se lyžuje na modré Spodní Šanci, kde bude už v pátek 17. prosince první večerní lyžování. Otvíráme taky sjezdovky se dvěma vleky určené především pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek, říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Hned od pátku 10. prosince, kdy tady startovala sezona, pak středisko nabízí ještě kombinaci dvou sjezdových tratí v podobě horního úseku modré Turistické s dojezdem po červené U zalomeného. K dispozici je také vlek s kratší sjezdovkou od hlavního parkoviště a pohyblivý koberec pro nejmenší děti před chatou Hanička.

Na sjezdovkách aktuálně leží mezi 40 až 60 centimetry sněhu, mimo ně 30 centimetrů. Když nám to počasí umožní, chtěli bychom připravit další tratě na období po vánočních svátcích. V předpovědi na příští týden je silnější mráz, tak uvidíme, zda budeme moci pořádně zasněžovat,“ plánuje Kasík. Večerní lyžování na Spodní Šanci už se bude nyní konat pravidelně každou středu, pátek (s výjimkou Štědrého dne, který letos připadl právě na pátek) a sobot.

Start sezony a všech prozatímních 7 dnů provozů bylo naprosto bezproblémových ohledně dodržování protipandemických pravidel. Lidé byli ukáznění a ohleduplní, za což jim děkujeme,“ dodal Vladimír Kasík. Lanovka a další vleky jsou ve Ski&Bike Špičák celou zimní sezonu v provozu od 8,30 hodin do 16 hodin.               

Každý den je otevřena půjčovna sjezdových lyží a dalšího vybavení včetně snowboardů nebo běžek, servis i lyžařská škola, stejně jako všechna místa s občerstvením. 

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24