QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Společnost Bohemia Energy zkrachovala! Lidé se nemusí bát, říká premiér

13.10.2021 12:52     13.10.2021 14:47

Dodavatel energií Bohemia Energy zkrachoval. Elektřinu dočasně zajistí postiženým klientům ČEZ, PRE či E.ON. U plynu E.ON, innogy a Pražská plynárenská.

bohemia energy_foto fb

Jeden z velkých dodavatelů elektřiny a zemního plynu Bohemia Energy končí na českém trhu. Bez energií tak nechá 900 tisíc zákazníků. Ti se však nemusí obávat. Dodávky jim dočasně zajistí takzvaní Dodavatelé poslední instance, a to po dobu následujících 6 měsíců.

Bohemia Energy na svých stránkách uvedla, že ji k tomuto razantnímu kroku přiměl přetrvávající extrémní růst cen energií na velkoobchodních trzích, kdy cena obou dodávaných komodit, je nyní třikrát vyšší, než byla v loňském roce.

„I v následujících týdnech Vám budeme k dispozici na našich infolinkách a e-mailech a budeme se snažit udělat vše pro to, aby byl Váš přechod k novému dodavateli co nejméně komplikovaný,“ dodává Bohemia Energy.

Odpovědi na nejčasteji kladené dotazy zákazníků najdete ZDE.

Ke krachu společnosti se vyjádřil premiér Andrej Babiš. Označil ji za firmu, která byla několikrát napomínána Energetickým regulačním ústavem za nekalé praktiky. "Lidé nemusí mít strach, nemůže se stát, že by nedostávali plyn nebo elektřinu. Máme tu mechanismus dodavatele poslední instance tzn., že si po dobu 6 měsíců lidé mohou vybrat náhradního dodavatele."

To potvrdil i ministr obchodu a průmyslu Karel Havlíček. "Nikdo nepřijde o žádnou dodávku. Všichni automaticky přicházejí do režimu dodavatele poslední instance. Postupem doby během 6 měsíců si lidé musí najít svého dodavatele, pojedou v cenových relacích, které stanoví ERU (Energetický regulační ústav)," uvedl Karel Havlíček s tím, že lidé nemají spěchat s výběrem dodavatele, mají na to čas 6 měsíců. Dále ministr Havlíček apeloval na firmy, aby nezneužívali této situace.

 

 

 

foto: fb Bohemia Energy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24