QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Spolužačce udělal ze života peklo! Policie obvinila teenagera ze stalkingu

01.03.2019 12:54

Stovky telefonátů, na dva tisíce výhružných zpráv a neustálý teror. Mladík svoji spolužačku psychicky týral dlouhé měsíce. Kriminálistům se ho podařilo dopadnout.

Nový transporter PČR_foto_QAP (19)

Kriminalistů se podařilo vyřešit případ zákeřného stalkingu. Obvinění má na krku 17letý mladík z Plzeňska, který několik měsíců nekompromisně pronásledoval svoji spolužačku.

Chlapec dívku pronásledoval prostřednictvím sociálních sítí, přes mobilní telefon a dokonce i osobně. Několikrát denně ji bombardoval zprávami a dalšími způsoby zhruba devět měsíců. Nechyběly vzkazy jako "Říkám když budem v pohodě ,není důvod ublizovat“, "Ty budeš litovat“ nebo "Že se zabiješ, nic nevyřeší“.

"Při tomto jednání učinil mladík celkem 1392 pokusů o telefonický kontakt prostřednictvím mobilní aplikace a dalších 322 pokusů o volání ze svého mobilního čísla, poškozené dokonce zaslal i 1856 zpráv obtěžujícího charakteru. Chlapec svoji 16letou spolužačku pronásledoval a neustále vydíral. Od mladé dívky chlapec vyžadoval zasílání fotografií různých obnažených částí jejího těla nebo videí, kde měla dívka masturbovat. Vše pod pohrůžkou toho, že ji připraví o všechny kamarády, že zveřejnění dříve zaslané fotografie a videa na sociálních sítích a rozešlo to i jejím rodičům či do školy," říká mluvčí policie Iveta Kořínková.

Dívka byla doslova vyděšená. Případu se ujala kriminálka. Detektivové museli podrobně vyhodnotit přibližně 12 000 stran komunikace prostřednictvím aplikace mezi obviněným a poškozenou. Dívka si naštětsí všechno zálohovala na účtu. 

"Obětí stalkingu se může stát kdokoliv. Ihned kontaktujete Policii České republiky v případě pronásledování, obtěžování nebo napadení, je-li jednání pronásledovatele takové, že ve vás vzbuzuje strach, obavy nebo nepříjemné pocity. Policisté radí v případě, že se stanete obětí stalkingu uchovejte všechny SMS, emaily a další materiál jako možný důkaz," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24