Sportmánie je tady! Prosadit ji nebylo lehké, přiznává náměstek Zarzycký

14.08.2020 17:35

I v této nelehké době, kdy se ruší řada akcí, bude Sportmánie. "Jsem moc rád, že jsme ji prosadili a nakonec zrealizovali," říká 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký. Jaká budou opatření?

IMG_7064

Většina akcí v létě je zrušena, Plzeňané ale o Sportmánii nepřijdou. Jde o velmi oblíbenou akci pro celé rodiny. Letos se koná od 15. do 23. srpna a budou ji provázet i větší hygienická opatření. "Areál bude pravidelně dezinfikován. Novinkou je rozdělení na tři sektory. V prvním se budou konat taneční workshopy, bude tam i jumping, speciální stanoviště s vodní skluzavkou nebo street fotbal arénou. V dalším sektoru budou kolektivní sporty, ve třetím sporty individuální," prozradil Roman Zarzycký s tím, že každý sektor bude mít svůj vlastní vstup s kamerou, která počítá návštěvníky.

Uspořádat letos Sportmánii nebylo letos vůbec lehké, přiznává Zarzycký, do jehož gesce sport patří. "Byl jsem upozorňován na určitá rizika. Od začátku jsem si ale spolu s vedoucím Odboru sportu Přemyslem Švarcem stál za tím, že by se Sportmanie konat měla. Právě pan Švarc se svým týmem vyvinul v krátkém čase obrovské úsilí, aby se vše stihlo. Jsem moc rád, že jsme si konání akce nakonec prosadili."

Devítidenní akce se uskuteční od 15. do 23. srpna v amfiteátru a parku za Plazou. Otevřeno bude od 14 do 20 hodin ve všední dny a od 10 do 20 hodin o víkendech. Děti ve věku 4 až 15 let se mohou opět těšit na sběr razítek a medailí. Nejen sportovní nadšenci uvítají skimboard, motokáry, minifotbalovou arénu, airtrack či autodráhu a další atrakce. V rámci oblíbeného ranního cvičení je letos novinkou cvičení pro seniory. Akci organizátoři připravili v duchu vládních opatření. Součástí je i běžecký závod. Vstup je zdarma.

ILUSTRAČNÍ FOTO

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24