QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportmanie v Plzni vypukne 20. srpna, na zahájení přijede Eva Samková

07.08.2022 11:01

Sportmanie Plzeň 2022 se rychle blíží, do jejího začátku zbývají už necelé dva týdny. Akce nabídne desítky různých sportů, atraktivní hosty a autogramiády, spousty zábavy pro malé i velké.

Sportmánie_foto QAP (3)

Sportmanie Plzeň 2022 proběhne letos v novém prostředí Škoda sport parku na Slovanech, začíná v sobotu 20. srpna a potrvá až do neděle 28. srpna. Jde o jednu z největších sportovních akcí v Plzni i celém regionu.

Návštěvníci si budou moci na vlastní kůži pod odborným dohledem trenérů a členů klubů z Plzně a Plzeňského kraje vyzkoušet nejrůznější druhy sportů. "Každý ze tří třídenních bloků nabídne 44 většinou sportovních, ale i zábavných stanovišť – např. tradiční autodráhu, tanec, virtuální realitu, obří Člověče, nezlob se, mega skluzavku a také dětský koutek. Naprostou novinkou letošní Sportmanie bude tvorba soch z písku a následná možnost se s vlastnoručně vytvořenou sochou vyfotit," uvedla tisková mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková.

Představí se dokonce i zimní disciplíny. Organizátoři zajišťují sníh, a tak budou ve Škoda Sport parku od úterý 23. do čtvrtka 25. srpna i stanoviště snowboardu a sjezdu na sněhu.

Na Sportmanii přijedou zajímaví hosté...

Sportmanie začne opět slavnostním zahájením. Letos se ho zúčastní olympijská vítězka Eva Samková. Ve skate parku se uskuteční velká exhibice ve freestyle cyklistice i na skateboardu. Návštěvníci zažijí velkou pěnovou párty a další bohatý program. 

V neděli 21. srpna se v rámci Sportmanie uskuteční Mistrovství ČR v lukostřelbě a jako host přijede olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda. Dalšími hosty budou účastník olympiády v Pekingu lyžař Luděk Šeller, medailista z olympiády v Sydney 2000 triatlonista Jan Řehula, čerstvý držitel Stanley Cupu z Colorada Pavel Francouz. 

Organizátoři doporučují využít MHD

Pro parkování návštěvníků bude vymezena obslužná komunikace nad vodárnou, oba víkendy pak i jeden pruh Malostranské ulice. Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučují pořadatelé využít k dopravě na Sportmanii služby hromadné dopravy. Organizátoři zároveň připomínají, že ve čtvrtek a v pátek před zahájením Sportmanie – tedy 18. a 19. srpna – bude vzhledem k přípravě a stavbě stanovišť provoz Škoda sport parku omezen.

Vstup na akci je jako obvykle zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 28. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity už v 16 hodin.

Ve hře budou opět medaile pro děti. Děti do 15 let budou opět sbírat QR kódy do speciální aplikace, které pak vymění za bronzové, stříbrné a zlaté medaile.

Podrobnější informace naleznete ZDE.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24