QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportovci z regionu slaví na olympiádě první medaile. Zlato má i dcera slavné modelky

22.01.2020 11:35

Za první dva dny sportovních soutěží na zimní olympiádě dětí a mládeže získal Plzeňský kraj tři zlaté medaile, jednu stříbrnou a jednu bronzovou.

1

Hned první soutěžní den si pro zlatou medaili dojel Antonín Svoboda, který vyhrál soutěž ve sprintu chlapců do 14 let v lyžařském orientačním běhu. První den příjemně překvapil třetím místem krasobruslař David Kasl, který získal bronzovou medaili v kategorii mladších chlapců. Po dlouhé době se tak zástupce Plzeňského kraje v krasobruslení objevil na stupních vítězů.

V alpských disciplínách si velmi dobře vedla Nicole Zemanová. Po prvním kole obřího slalomu byla na čtvrtém místě. Ve druhém kole se její útok na stupně vítězů nevydařil, ale udržela skvělé čtvrté místo. Páté místo pak ještě přidala mladší Tereza Eismanová.

Druhý soutěžní den zazářily zástupkyně Plzeňského kraje ve snowboardcrossu mladších dívek. Vanessa Volopichová získala zlatou medaili. Dcera slavné modelky Andrey Verešové navázala na pondělní čtvrté místo v paralelním obřím slalomu mladších dívek.

"Závod byl super. Dobrá atmosféra. Jsem ráda, že to takhle dopadlo. V poslední jízdě jsem měla nějaké problémy, ale nakonec jsem to zvládla. Po postupu do finále jsem začala věřit, že bych mohla vyhrát,“ sdělila Vanessa Volopichová.

Druhá pak skončila Karolína Šperlová a přidala do sbírky Plzeňského kraje stříbrnou medaili. Karate – kumite jednotlivců, dorostenci do 60 kg, jednoznačně ovládl Kryštof Ruža a získal pro Plzeňský kraj již třetí zlatou medaili.

Olympiádu dětí a mládeže hostí do 24. ledna Karlovarský kraj. Více jsme psali zde.

FOTO: odm.olympic.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24