QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportovcům v mládežnických kategoriích kraluje Jonáš Forejtek - FOTKY

22.03.2019 19:03

Nadace sportující mládeže odtajnila jména nejlepších plzeňských sportovců roku 2018 v kategoriích žactva a dorostu.

1
231256789101112

Nejlepší plzeňské sportovce za loňský rok v kategoriích žactva a dorostu  vyhlásila na radnici Nadace sportující mládeže. Kategorii staršího žactva kraluje cyklistka Simona Spěšná, v dorostu se z vítězství raduje tenista Jonáš Forejtek.

V kategorii mladšího žactva, vyhlašované bez pořadí, se do kvarteta oceněných dostali lukostřelec Daniel Bouřil, plavec Šimon Korčák, rychlostní kanoistka Veronika Voříšková, a také Anděla Kubíková, která se věnuje koloběhu.

Z premiérového titulu Sportovec Plzně v kategorii staršího žactva se raduje cyklistka Simona Spěšná. Loni získala titul mistryně Evropy MTB XCO v kategorii jednotlivců, navíc přidala bronz ze štafety. Na horském kole se stala mistryní republiky, ovládla také celkové pořadí Českého poháru v horských kolech i na silnici. Simona momentálně absolvuje soustředění v Itálii a na vyhlášení ji proto zastoupila maminka Lucie Spěšná.

Mezi další oceněné v kategorii staršího žactva patří plavec Tomáš Chocholatý, který je držitelem titulu pro Sportovce Plzně za předcházející rok. Dále biatlonistka Denisa Brunátová, vzpěrač Adam Friedrich, karatista Kryštof Ruža, judistka Anna Skalská a atlet Vojtěch Vrba.

Sportovcem Plzně 2018 v kategorii dorostu se stal tenista Jonáš Forejtek. Dorostenecký mistr Evropy ve dvouhře patří k velkým nadějím českého tenisu, což dokazuje i v letošním roce, který zahájil titulem z juniorského deblu na Australian Open.

V kategorii dorostu byli oceněni také atlet Jakub Forejt, Jan Hašek (orientační sporty – MTBO, LOB), David Kvasnička (lední hokej), Jan Louda (badminton), Denisa Řáhová (rychlostní kanoistika), Kateřina Skypalová (atletika), Linda Suchá (atletika), Kristýna Štemberová (plavání) a Pavlína Vargová (triatlon).

Do programu vyhlášení Sportovce Plzně patří tradičně také udělení Ceny rektora Západočeské univerzity v Plzni. Jejím držitelem za rok 2018 se stal sportovní střelec Jakub Sochor.

Poděkování za dlouholetou a obětavou práci s mládeží se dostalo fotbalovému trenérovi Antonínu Dvořákovi, který v letošním roce oslavil sedmdesáté narozeniny.  Titul pro Trenérku roku mládeže obhájila Lucie Plašilová z Atletického klubu Škoda Plzeň, která se podepsala pod úspěchy Kateřiny Skypalové nebo dvojčat Forejtových. Do trojice nejlepších patří ještě Adéla Hasmanová (aerobik - Studio J&A Plzeň) a Věra Jordanovová (házená – DHC Plzeň).

V kategoriích družstev byly oceněny tyto  kolektivy:

Studio J&A Plzeň, o.s., mladší žactvo (Aerobik)

1. LK Plzeň 1935, mladší žactvo (Lukostřelba)
TALENT PLZEŇ při Bolevecké základní škole, z.s., mladší žactvo (Házená)
DHC Plzeň z.s., starší žačky (Házená)
HC Škoda Plzeň, starší žactvo (Lední hokej)

Dorost:

1. LK Plzeň 1935 (Lukostřelba)

AK ŠKODA Plzeň, dorost (Atletika)
HC Škoda Plzeň, dorost (Lední hokej)
družstvo Gymnázia Plzeň, kategorie SŠ (Šachy)

"Plzeň je městem sportu. Důkazem toho jsou všichni, kteří dnes zaplnili tento sál. Díky vašemu talentu, pracovitosti a touze něco dokázat se zde společně můžeme těšit ze skvělých výsledků, kterých jste dosáhli. Město Plzeň se snaží dělat maximum proto, abyste pro svoji činnost měli ty nejlepší podmínky. Proto věřím, že zde podobné úspěchy budeme oslavovat i v dalších letech,“ sděluje první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Profily všech nominovaných sportovců je možné si prohlédnout  zde, na Facebooku Nadace sportující mládeže a na výstavě, která až do 28. března probíhá v mázhauzu plzeňské radnice. 

FOTO: Nadace sportující mládeže

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24