Sportoviště napříč krajem se dočkají vylepšení. Kraj jim přiklepl miliony

30.03.2019 8:12

Sportoviště napříč Plzeňským krajem se mohou těšit na miliony na vylepšení zázemí i opravy. Dotace v rámci dvou speciálních programů jim přiklepl kraj.

2

Celkem 15 milionů korun rozdělil kraj v dotačním programu "Podpora vybudování a modernizace sportovišť v roce 2019". Rada schválila poskytnutí dotací celkem 16 žadatelům v objemu 1,3 milionu korun.

"Zastupitelům bylo postoupeno schválení dalších 48 subjektů v celkové částce 13,7 milionu korun. Díky krajské podpoře tak bude moci například TJ Holoubkov zrekonstruovat záchytné sítě na fotbalovém hřišti, Sokol Damnov opraví kabiny, TJ Sokol Mladotice zmodernizuje střídačky. Významnější investice musí nejprve schválit zastupitelé," říká mluvčí kraje Alena Marešová.

Do sportovišť v rámci kraje půjdou i další miliony. Konkrétně jde o 15 milionů korun v rámci programu "Významné investice do sportovišť v Plzeňském kraji“. "Podporu by mělo obdržet sedm významných projektů: víceúčelové hřiště a in-line dráha ve Štěnovickém Borku, rekonstrukce šatek a zázemí na zimním stadionu v Klatovech, rekonstrukce víceúčelového sportoviště v Klenčí pod Čerchovem, rekonstrukce podlahy ve Sportovní hale v Tachově, rekonstrukce tenisových kurtů na multifunkční sportoviště v Horní Bříze, vybudování nového sportovního víceúčelového hřiště TJ Slavoj Dvorec nebo vybudování víceúčelového hřiště s umělým povrchem v Rokycanech," vypočítává mluvčí krajského úřadu.

Přidělení dotací budou ještě schvalovat zastupitelé.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24