QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportovní hala na Slovanech je otevřená! Vyšla na víc jak 100 milionů - FOTKY

12.09.2018 14:01

Stavba nové haly na Slovanech v Plzni odstartovala v podstatě přesně před rokem. Doplňuje rozsáhlý městský sportovní areál. Stavba vyšla na víc jak 100 milionů.

DSC_0011
DSC_0011DSC_0014DSC_0017DSC_0021DSC_0052

Nová mutlifunkční sportovní hala v areálu TJ Lokomotiva na Slovanech v Plzni je hotová. Kromě samotné hrací plochy nabídne sportovcům také kompletní zázemí, včetně šaten, kloubovny, necdhybí ani mobilní tribuna pro 250 lidí a velkoplošná obrazovka.

Stavba vyšla na víc jak 100 milionů bez DPH a využívat ji budou házenkáři, basketbalisté, volejbalisté i další sportovní kluby a oddíly, které se původně soustředily do sousední Sportovní haly města Plzně.

"Naší snahou je rozšířit plochy pro sportování. Na území města nám fungují tělocvičny škol, také naše sportovní hala na Slovanech, nicméně ta kapacita pro celé město nestačí. Díky této nové hale budeme moci navýšit hodiny pro tréninky mládeže i dospělých sportovců. Vydělají na tom všechny kluby, hala bude sloužit také veřejnosti a školám,“ řekl primátor města Martin Zrzavecký.

Celkem bylo zastavěno skoro 2 tisíce metrů čtverečních. "Jedná se o třípodlažní objekt, kdy v prvním nadzemním podlaží se nachází tělocvična, šatny včetně sprch pro veřejnost, toalety, sklady a spojovací chodba. V druhém podlaží je pak galerie, spojovací chodba a kompletní zázemí pro házenkářský klub Talent Plzeň fungující při Bolevecké základní škole, tedy šatny, kancelář, sklad a rehabilitace včetně vybavení. Na třetím podlaží se nachází kancelář, šatny, sprcha, toalety a technické zázemí,“ přiblížil náměstek primátora Pavel Šindelář.

V rámci projektu došlo také na úpravu venkovního prostoru, kde vzniklo celkem 46 parkovacích míst a nechybí ani 12 stojanů na kola.

 

Nová hala, jejíž stavbu město zahájilo v září 2017, je součástí městského sportovního areálu. Ten tvoří hlavní městská sportovní hala z roku 1974 včetně hlediště pro zhruba 1800 diváků, jedna tréninková hala, squashové kurty, bowling se čtyřmi drahami, malá tělocvična, rozvičovna, zápasovna, lezecká stěna, kompletní zázemí šaten a sociální zařízení, restaurace, tenisová hala, venkovní hřiště.

"Součástí celého sportovního areálu jsou také sportoviště v majetku TJ Lokomotiva Plzeň, a to především tenisový a beachvolejbalový areál. V průběhu podzimu zde bude postavena nová nafukovací hala pro 3 beachvolejbalové kurty. Na této investici se významně podílí poskytnutou dotací i město Plzeň. Výstavbou další tréninkové haly se celý sportovní areál stává jedním z největších a nejmodernějších sportovních areálů v Plzeňském kraji a celé ČR,“ přiblížil Pavel Froněk, jednatel TJ Lokomotiva Plzeň. Ta bude provozovatelem nové sportovní haly a stejně tak se stará již o haly stávající.

Od roku 2016 také TJ Lokomotiva Plzeň provozuje městský sportovní areál Prokopávka, jenž čeká v první etapě rozsáhlá rekonstrukce a přestavba za zhruba 180 milionů korun bez DPH.

FOTO: Magistrát města Plzně,

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24