QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportovní hry mateřských škol znají vítěze. Zapojilo se přes 500 dětí – FOTKY

21.05.2019 19:35

Stovky dětí především z plzeňských mateřských škol se zúčastnily finále sportovních her. Ve Skvrňanech závodily nejúspěšnější školky z únorových kvalifikací.

3
12456789101112131416

Den plný sportu dnes zažilo přes 500 dětí z 23 mateřských škol. Do finále Sportovních her mateřských škol se zapojily školky z Plzně a mimo soutěž také dvě z Přeštic. Na Městském atletickém stadionu ve Skvrňanech závodily nejúspěšnější mateřské školy z únorových kvalifikací čtyř hlavních plzeňských obvodů a školky z Křimic, Lhoty a Černic.

Soutěžilo se v disciplínách jako je skok daleký z místa, hod míčkem z místa, člunkový běh 4x6 metrů, podlézání a přeskakování překážky a závěrečná štafeta. Pro nesoutěžící děti byla navíc připravena řada doprovodných akcí.

"Jsem ráda, že tahle akce přivádí děti k pohybu už v předškolním věku. Nabíjí mě, že mají bezprostřední radost, z toho, že sportují a je jim úplně jedno, jestli skončí první, druzí nebo třeba poslední,“ říká  radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová.

Nejvíce bodů nasbíraly děti z 37. mateřské školy, stříbro patří 56. mateřské škole a bronz vybojovala 91. mateřská škola.

FOTO: Město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24