"Sportující mládež" slaví výstavou ve Smetanových sadech výročí

06.08.2018 20:46

Nadace sportující mládeže slaví 25 let svého působení. Při té příležitosti zorganizovala výstavu, která představuje její aktivity a představuje současné projekty.

F_A21_0045
F_A21_0045F_A21_0050F_A21_0042

Nadace sportující mládež, jejímž zakladatelem je město Plzeň, v letošním roce slaví 25 let svojí činnosti. Při té příležitosti probíhá ve Smetanových sadech výstava "25 let pomáháme sportovním nadějím".

Za dobu svojí existence Nadace podpořila na tři tisíce talentovaných dětí. Mezi nimi nechybí ani jména těch, kteří se později stali zářícími hvězdami sportovního nebe a reprezentovali Českou republiku na mistrovstvích Evropy, světa nebo olympijských hrách. Nadace také přispívá sportovním organizacím v Plzni nebo organizátorům sportovních akcí pro mládež.

„Činnost Nadace sportující mládeže se neomezuje jen na grantovou podporu. Máme propracovanou koncepci na sebe navazujících aktivit k podpoře pravidelného pohybu a sportu dětí a mládeže. Vytváříme a realizujeme vlastní projekty a programy,“ vysvětluje František Berka, předseda správní rady Nadace sportující mládeže.

„Dalo by se říci, že Nadace sportující mládeže je právě v tom nejlepším sportovním věku. Výstava ve Smetanových sadech je ohlédnutím za její činností. Není ale zaměřená pouze do minulosti. Představuje i aktuální projekty jako je Pohyb 1P, Sportovní hry mateřských škol nebo Festival Sportu, které v Plzni jen v letošním roce rozpohybovaly tisíce dětí,“ dodává Petr Chvojka, člen Rady města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu a zároveň místopředseda Správní rady Nadace.

Nadace sportující mládeže stojí za vyhlašováním ankety Sportovec Plzně v kategoriích žactva a dorostu. Součástí této akce je i ocenění trenérů mládeže nebo udělování Ceny rektora Západočeské univerzity v Plzni za skloubení sportovních a studijních výsledků.

„Jednou z našich velkých a dlouhodobých priorit je ocenění mladých sportovců a také prezentace jejich úspěchů. A to jak v off-line, tak on-line světě. Vedle samotného vyhlášení Sportovce Plzně každoročně pořádáme výstavu v mázhauzu radnice, na které představujeme profily desítek sportovců. Provozujeme také portál www.sportovecplzne.cz, kde se pravidelně objevují nové články o úspěších sportovních nadějí, rozhovory a další zajímavý obsah. To vše samozřejmě také sdílíme prostřednictvím sociálních sítí,“ uvedl František Berka.

Výstava „25 let pomáháme sportovním nadějím“ bude ve Smetanových sadech v Plzni k vidění po celý srpen, až do konce měsíce se s činností Nadace mohou seznámit také návštěvníci Techmania Science Center v expozici Talent.

Foto: Nadace sportující mládeže

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24