Srážka chodkyně s tramvají i vážná nehoda motorkářky! Do akce musel vrtulník

14.10.2019 13:51     14.10.2019 17:52

Hned dvě vážné nehody musely v průběhu pondělního odpoledne řešit záchranné složky na Plzeňsku. Přímo v Plzni došlo ke střetu chodkyně s tramvají, u Třemošné bourala motorkářka...

IMG_8685

K nehodě motorky a osobního auto došlo na silnici u Třemošné na severním Plzeňsku u odbočky na Horní Břízu. Na místo musel povolán dokonce vrtulník letecké záchranky. Zranění utrpěla řidička motocyklu. "Žena, ročník 1986, byla s těžkými zraněními v bezvědomí transportována leteckou cestou na Emergency FN Plzeň," řekla k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

"Motocykl i nákladní vozidlo tovární značky Scania jely ve směru od Plzně. Na odbočce na obec Horní Bříza chtěl řidič (1991) odbočit na Horní Břízu. Řidička (1986) chtěla jet rovně na obec Kaznějov, když se střetla s nákladním vozidlem. Alkohol u řidiče nákladního automobilu byl vyloučen dechovou zkouškou, u řidičky motocyklu nařízen odběr krve, jelikož vzhledem ke zranění nebylo možno provést dechovou zkoušku. Příčina dopravní nehody je v šetření, dle prvotních informací zřejmě nesprávné předjíždění. Doprava na místě je řízena kyvadlově," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

V Plzni zasahovali záchranáři na křižovatce U Práce, kder došlo ke střetu tramvaje s chodkyní. "Žena ve věku zhruba 75 let byla s podezřením na úraz hlavy a zraněním dolních končetin transportována do FN Plzeň na Lochotíně," doplnila k další nehodě mluvčí záchranky. Nehoda zasáhla i do provozu MHD. Zpoždění nabraly jak tramvaje linky číslo 3, tak i trolejbusy všech linek, které rušnou križovatkou vedou.

Hned u tří nehody musely záchranné složky zasahovat už během pondělního rána a dopoledne, více se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24