QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Srážka tramvaje s náklaďákem na křižovatce v Gerské! Zasahovala i záchranka - FOTKY

15.03.2019 13:07

Provoz na tramvajové lince číslo 4 v Plzni přerušila srážka nákladního auta s tramvají na křižovatce Gerské a Studentské. Zasahovaly všechny složky IZS.

14
141013

Ke střetu tramvaje s nákladním autem došlo v pátek po poledni na jedné z nejfrekventovanějších křižovatek v Plzni. Přímo na křížení Gerské a Studentské. Původní informace hovořily o několika zraněných.

"Nákladní auto převáželo paletu s elektrickými rozvaděči. Hasiči likvidují únik provozních kapalin. V tramvaji cestovalo odhadem 60 lidí," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Původně se mluvilo hned o několika zraněných. Následky nehody ale naštěstí tak dramatické nebyly. "Z místa nehody odvážíme pouze slečnu, ročník 2001, do FN Plzeň s lehkým zraněním," potvrdila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Přesné příčiny nehody stále šetří policie. "Podle prvotních informací 38letý řidič nákladního auta při odbočování přehlédl na semaforu červenou a střetl se s projíždějící tramvají, kterou řídila 59letá řidička. Alkohol byl na místě vyloučen. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun," doplnila mluvčí policie Michaela Raindlová.

Provoz na tramvajové lince číslo 4 musel být přerušený. Dopravní podniky nasadily náhradní dopravu v úseku od lékařské fakulty až na Košutku a zpět.

Nehody od pátečního rána zaměstnaly složky IZS už na několika místech, více se dočtete v článku zde.

FOTO: Policie ČR, HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24