Srážka vlaku s autem v Blížejově! Nehodou se zabývá kriminálka - FOTKY

10.05.2018 10:53

Kriminálka šetří železniční nehodu, která zastavila provoz na železniční trati v Blížejově na Domažlicku. Mladý řidič nedobrzdil před přejezdem. Je podezřelý z obecného ohrožení.

1
123

Ke střetu vlaku s osobním autem došlo na přejezdu na hlavní železniční trati Plzeň - Domažlice ve středu před 19. hodinou. Událost si nakonec převzala kriminálka.

"Podezřelým je v tomto případě dvaadvacetiletý muž, který svým nedbalostním jednáním způsobil dopravní nehodu na silnici v obci Blížejov na nechráněném železničním přejezdu bez závor na trati Domažlice – Plzeň. Jako řidič osobního automobilu tovární značky Peugeot 106 chtěl před železničním přejezdem zastavit, když blikala červená signalizace a místem projížděl osobní vlak. Nedobrzdil však a došlo ke střetu s vlakem," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Ve vlaku v tu dobu bylo čtyřicet lidí, včetně průvodčího a strojvedoucího. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Provoz na trati nicméně stál zhruba dvě hodiny. "Požití alkoholu u řidiče i strojvedoucího bylo vyloučeno dechovými zkouškami. Škoda na lokomotivě Siemens a na osobním vozidle byla vyčíslena na 75 tisíc korun. Případem se dále zabývají kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice," dodává policejní mluvčí s tím, že řidič osobního auta je podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24