Srážka vlaku s autem ve Staňkově skončila smrtí malého chlapce - FOTKY

11.07.2018 18:33     12.07.2018 13:41

Velmi vážná nehoda uzavřela ve středu v podvečer provoz na železeniční trati z Plzně na Domažlice. Při střetu auta s vlakem byly zraněny čtyři osoby, malý chlapec následně zemřel.

3
3345612

Ke střetu osobního auta a takzvaného "Západního expresu" došlo na železničním přejezdu ve Staňkově na Domažlicku kolem 18. hodiny. Na místě musely zasahovat všechny složky IZS, povolán byl i vrtulník a k nehodě byl vyslán dokonce i krizový intervent zdravotnické záchranné služby.

"Na místě události byla poskytována pomoc celkem čtyřem osobám. Jednalo se o dvě ženy a dvě osoby mladší 18 let. Zranění u dětí hodnotíme jako velice vážná," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha. Ve vlaku cestovaly zhruba čtyři desítky osob, všichni vyvázli bez zranění. České dráhy musely uzavřít trať v úseku Holýšov - Blížejov a nasazená byla náhradní autobusová doprava.

Přesné příčiny nehody policie stále vyšetřuje. "K nehodě došlo v ulici Rašínova na nechráněném železničním přejezdu, který je nicméně opatřen světelným signalizačním zařízením," doplnila mluvčí policie Markéta Fialová. "Ve vozidle kromě řidičky cestovala ještě žena ve věku 23 let a dvě nezletilé osoby," dodala policejní mluvčí.

Jedenapůlroční chlapec bohužel nakonec nehodu nepřežil. "Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a obecné ohrožení. Případem se dále zabývají," doplnila mluvčí policie Dagmar Brožová.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24