QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stará synagoga v Plzni zve na výstavu velkoformátových fotek - FOTKY!

12.04.2019 12:54

Velkoformátové fotografie od čtyř autorů jsou až do koce dubna k vidění ve Staré synagoze v Plzni. Jde o putovní výstavu Domovinky. Rozhodně stojí za vidění!

Jirina3
Jirina3Bohunka2Bohunka5Bohunka8Bohunka11Bohunka12Bohunka18Bohunka7Bohunka19Bohunka22Bohunka27Bohunka52Bohunka38Jirina5Jirina10Jirina11Jirina20Jitka3Jitka5Jirina23Jitka6Jitka8Jitka10Jitka7Jitka11Jitka12

Denní  stacionář Domovinka z plzeňských Slovan se představuje v prostoru staré plzeňské synagogy nevšední fotografickou výstavou.

Výstava nese Stáří není nuda a velkoformátové snímky zachycují klienty Domovinky, více uvedla ředitelka Bohumila Hajšmanová. „Jde o putovní výstavu fotografií našich seniorů, kteří se fotili na různých místech v Plzni. Fotografie nafotili dobrovolníci David Švarc, Kateřina Misíková, Anna Krejčová a Olga Čechová. Výstava bude na místě až do konce dubna, poté se výstava přemístí do Teska na Rokycanské ulici v Plzni,“ uvedla Hajšmanová.

Fotografka Olga Čechová si práci se seniory pochvalovala. „Bylo to úžasné. Úžasná energie, vrátili jsme se do dětství.  Měli jsme to jako hru, pořád jsme se smáli, až jsme zapomínali, že máme hlavně fotit a ty rozhovory s těmi starými lidmi byly skvělé. Takže jsem chvíli ani nevěděla, jestli jsem najednou zestárla s nimi, nebo se oni omládli se mnou. Ale asi spíše to druhé,“ vyprávěla fotografka Olga Čechová.

A spokojený byl i František Nový. „Byli jsme pozvaní paní ředitelkou Domovinky, vždy se na pozvání paní Bohunky moc těší, protože ty vernisáže jsou úžasné, sám pracuji ve zdravotnictví mnoho let a mám hodně zkušeností se starými lidmi. Takže já moc fandím paní ředitelce a její práci,“ uvedl návštěvník František Nový.

Na výstavu přišla i Jitka Mudrová z Plzně. “Pro mě rozhodně zajímavý zážitek, ba skvělý. Krásný prostor, příjemná hudba a profesionální snímky. Rozhodně to stojí za podívanou,“ řekla Mudrová.

Výstav potrvá do 30. dubna a je otevřena všechny dny kromě sobot od 10 do 18 hodin.
 

Martina Sihelská

Foto: archiv Domovinky, Jitka Mudrová a Jiřina Hrubá
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24