QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stařenkám museli pomoct strážníci. Co se jim stalo?

25.11.2020 11:40

Příběh obou seniorek má šťastný konec. Jedna žena využila tlačítko Tísňové péče, druhé stařence pomohli přivolaní strážníci, protože byla zmatená.

DSC04888

Pětaosmdesátiletá seniorka, která trpí Alzheimerovou chorobou ve vyšším stadiu, opustila v pondělí 23. listopadu svůj domov a vydala se bez potřebného náramku s GPS polohou neznámo kam.

Naštěstí se seniorky ujala žena, která s ní cestoval hromadnou dopravou. "Při jízdě MHD si seniorky naštěstí všimla mladá žena, protože jí připadala zmatená a dezorientovaná, tak se ji ujala. Ve Žlutické ulici s ní vystoupila a předala stařenku strážníkům," uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Policistům se podařilo zjistit telefonní kontakt na jejího syna, kterého kontaktovali. Brzy si pro svoji maminku přijel. Do příjezdu syna strážníci seniorku museli uklidňovat, neboť byla celou situací značně dojatá a plakala.

Další případ se stal hned v úterý 24. listopadu, kdy si 88 stařenka zavolala pomoc strážníků přes tlačítko Tísňové péče. Žena bydlící v bytě v Plzni na Doubravce se ocitla v nouzové situaci.

Nedokázala se totiž bez pomoci zvednout z postele. "Asi dvě hodiny se pokoušela sama zvednout z postele v ložnici, ale nedařilo se jí to. Strážníci, kteří k ní dorazili, ji zvedli a přistavili seniorce chodítko, které při pohybu využívá. Po ujištění, že je paní v pořádku a lékařskou ani jinou pomoc nepotřebuje, její byt opustili," informovala o dalším případu Jana Pužmanová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24