QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Startují Anenské poutě v Horšovském Týně a v Anníně

22.07.2022 13:51

Anenské poutě začínají v Horšovském Týně na Domažlicku nebo v šumavském Anníně. Trvat budou až do neděle 24. července. Pro návštěvníky je připraven bohatý program. 

Annínská pouť 2017 (21)

Svaté Anně je zasvěcena celá řada kostelů i kapliček. Svátek Anny připadá na 26. července, poutě se konají už o tomto víkendu.

Anenská pouť se koná v Horšovském Týně na Domažlicku až do neděle 24. července. Jedná se o jednu z největších poutí v celém regionu. Pouť doprovází bohatý kulturní program a městské slavnosti. Kompletní program najdete na stránkách města - ZDE. 

Na VII. sklářskou anenskou pouť zvou pořadatelé do šumavského Annína. "Začínáme už dnes v 19:30 koncertem Báry Basikové v kostele na Mouřenci nad Annínem. Vstupenky budou k dostání na místě před koncertem," uvádí Lukáš Milota.

V sobotu se otevřou annínské sklárny a brusírny, kostel na Mouřenci, kaple nad Annínem i muzeum lehkého opevnění. "Na návsi začne program v pravé poledne, kdy tam přijede v kočáře taženém koňmi sklářská královna Annínska," dodal Milota s tím, že odpoledne bude hudební program.

V neděli plánují v Anníně procesí a poutní mši v kapli se vzpomínkou na paní Eriku Hofmann z rodiny annínských sklářů. Závěr poutě bude patřit vzpomínce na zemřelého Emila Kintzla, který zde býval pravidelným hostem.

Další tipy na víkend najdete ZDE.

ilustrační foto Pouť v Anníně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24