QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba čtyřpruhu pokračuje, začala uzavírka hlavního tahu u Přeštic!

01.06.2021 11:22

V úterý 1. června byla zahájena další z letošních plánovaných oprav, a to oprava silnice I/27 Horní Lukavice – Přeštice. Řidiči tak musí počítat s komplikacemi na hlavním tahu ve směru od Přeštic do Plzně.

CG0A1729
CG0A1729CG0A1739CG0A1714CG0A1715CG0A1723CG0A1724CG0A1710CG0A1734CG0A1746

Kolem Horní Lukavice vzniká obchvat v rámci stavby přeložky I/27 Šlovice – Přeštice. Jak bude celý úsek vypadat, se můžete podívat níže ve videu.

Od 1. června musí řidiči počítat s uzavírkou hlavního tahu od Přeštic do Plzně, a to na 90 dní.

"Stavebními úpravami projde úsek od napojení budované přeložky Šlovice – Přeštice na silnici I/27 až po křižovatku s místními komunikacemi Průmyslová a Na Chmelnicích v Přešticích. Celková délka opravované trasy je téměř 1,8 kilometru. Během opravy bude odfrézováno stávající asfaltové souvrství vozovky. Provedeny budou lokální opravy, budou strženy krajnice, pročištěny příkopy a opraveny hospodářské sjezdy. Následně bude provedena pokládka nové podkladní, ložní a obrusné vrstvy vozovky. Součástí opravy je dále i rekonstrukce propustku v řešeném úseku," uvedl Adam Koloušek z ŘSD.

Kvůli úplné rekonstrukci tohoto úseku komunikace a nutnosti dodržení bezpečnosti silničního provozu a bezpečnosti pracovníků na staveništi je silnice I/27 ve směru od Přeštic do Plzně uzavřena po celou dobu trvání stavebních prací.

"Objízdná trasa v tomto směru bude vedena přes Dolní Lukavici. Vzhledem k vysoké intenzitě dopravy, kdy místem projede více než 16 tisíc vozidel denně se jedná o nejbezpečnější možné řešení," uvedl dále Koloušek.

Stavba s názvem I/27 Šlovice – Přeštice, přeložka je součástí hlavního tahu z Plzně na Klatovy. Její součástí bude prodloužení čtyřpruhového úseku silnice I/27 od Plzně směrem na jih včetně obchvatu Horní Lukavice.

Jedná se o jeden z nejzatíženějších úseků na hlavním tahu. Díky nové stavbě zmizí mimo jiné místo častých nehod na Vysoké. Vznikne osm mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a jeden protihlukový val.

Ukončení celé stavby je plánováno na rok 2024. "Termín uvedení do provozu je stále plánovaný na březen 2024 a termín dokončení je i nadále stanoven na září 2024. Bohužel i na této stavbě do dodávek materiálu a nástupu subdodavatelů vstupuje nouzový stav a situace kolem covid-19, takže těžko předjímat, zda i tyto skutečnosti nebudou mít ve výsledku dopad na konečný termín. Zatím nechceme nic predikovat, ale snažíme se držet původního termínu," řekl QAPu Adam Koloušek letos v dubnu.

FOTO: QAP.cz neděle 30. května

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24