QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba další části průtahu Železnou Rudou startuje

01.04.2020 11:52

Ve středu 1. dubna začíná dlouho očekávaná stavba silničního průtahu městem. Uzavírka části Klatovské ulice budila mezi řidiči velké emoce. Vzhledem k minimálnímu provozu vše probíhá bez problémů. 

2
23

Práce na druhé etapě silničního průtahu Železnou Rudou potrvají zhruba jeden rok.

"Kromě nového povrchu vozovky na silnici I/27 vzniknou nové chodníky, přechody, osvětlení a dojde rovněž k výměně inženýrských sítí včetně pokládky optických kabelů umožňujících zavedení rychlého internetu,“ informuje starosta Filip Smola.

Klatovská ulice se uzavřela v úseku od železničního přejezdu k mostu přes řeku Řezná. Řidiči musí počítat s omezeními. Objížďka vede přes Špičák a dále na Nýrsko. Úplná uzavírka by měla trvat zhruba 10 týdnů. Pak bude provoz řízen kyvadlově jedním jízdním pruhem.

"Práce na průtahu začaly frézováním povrchu v 7 hodin ráno a zatím jsme nezaznamenali vůbec žádné problémy v dopravě. Vzhledem k tomu, že hraniční přechod Alžbětín funguje ve velmi omezeném režimu, je provoz minimální,“ dodává starosta.

Zahájení stavby předcházelo několik let příprav. "Považuji za velký úspěch, že i v této složité době se nám podařilo dotáhnout do konce vše, co jsme silíbili. Je to zásadní stavba pro naše město, která nás posune dál. Jsem velice rád, že stavba začala i přesto, že řada dalších staveb se kvůli hrozbě koronaviru ruší,“ uzavírá Filip Smola.

Více o stavbě průtahu Železnou Rudou jsme psali zde.

FOTO: město Železná Ruda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24