QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba obchvatů Horní Lukavice a Klatov pokračuje! Přinášíme aktuální videa

28.04.2022 6:03

Na hlavním tahu z Plzně do Klatov probíhají aktuálně dvě velké stavby, jedná se o obchvat Horní Lukavice a Klatov. Aktuální videodokumentace z obou velkých staveb poskytlo Ředitelství silnic a dálnic ČR.

obchvat horni lukavice1
obchvat horni lukavice1obchvat horni lukavice _vysokaobchvat horni lukavice2obchvat horni lukavice6obchvat lukavice6obchvat lukaviceobchvta horni lukavice4mapa obchvat klatovyklatovy4obchvat klatovy 5obchvat klatovyobchvat klatovy1obchvat klatovy2

Obchvat Horní Lukavice - video březen 2022 (zdroj ŘSD ČR)

Stavba přeložky I/27 Šlovice mezi plzeňským dálničním přivaděčem a Přešticemi byla zahájena v roce 2020. Vznikne zde čtyřpruh i obchvat Horní Lukavice. Součástí nového šestikilometrového úseku silnice budou tři mosty, tři protihlukové valy, dvě mimoúrovňové a čtyři okružní křižovatky. Náklady přesáhnou 911 milionů korun. První řidiči tudy projedou v březnu 2024.

"V březnu 2022 na trase stále probíhaly zemní práce či práce na stavbách mostů, z nichž některé mají již vybetonovanou mostovku. Po nové komunikaci by se řidiči měli poprvé svézt v průběhu roku 2024," informuje aktuálně Ředitelství silnic a dálnic.

 

 

Obchvat Klatovy / Video březen 2022 (zdroj ŘSD ČR)

Na hlavním tahu I/27 probíhá další velká stavba, a to stavba s názvem „I/27 Klatovy – přeložka, 1. stavba“. Jedná se o obchvat Klatov, bude dlouhý 7,5 kilometru a vznikne na něm několik mostů. Navržená trasa přeložky silnice I/27 je vedena východně od centra Klatov jako novostavba. Má za cíl odvést tranzitní dopravu mimo město Klatovy, čímž dojde ke zlepšení dopravní situace tohoto okresního města. V rámci stavby vznikne 12 mostních objektů, 7 protihlukových stěn a u Čínova nový kruhový objezd.

Práce začaly v listopadu roku 2021, hotovo má být v roce 2024.

"V minulém měsíci probíhaly v rámci akce převážně zemní práce a také probíhalo např. vrtání pilot základů mostních objektů," informuje aktuálně ŘSD.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24