QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba obchvatu pokračuje. U Chlumčan už se rýsuje kruhový objezd - FOTKY

30.07.2022 7:11

Stavba přeložky I/27 Šlovice mezi plzeňským dálničním přivaděčem a Přešticemi je v plném proudu. Běží už dva roky, od roku 2020. V současné době se již rýsuje kruhový objezd u Chlumčan.

obchvat Horni Lukavice foto QAP (8)
obchvat Horni Lukavice foto QAP (5)obchvat Horni Lukavice foto QAP (2)obchvat Horni Lukavice foto QAP (4)obchvat Horni Lukavice foto QAP (3)obchvat Horni Lukavice foto QAP (6)obchvat Horni Lukavice foto QAP (7)obchvat Horni Lukavice foto QAP (8)obchvat Horni Lukavice foto QAP (10)obchvat Horni Lukavice foto QAP (14)obchvat Horni Lukavice foto QAP (13)obchvat Horni Lukavice foto QAP (18)obchvat Horni Lukavice foto QAP (15)obchvat Horni Lukavice foto QAP (1)obchvat Horni Lukavice foto QAP (16)obchvat Horni Lukavice foto QAP (17)obchvat Horni Lukavice foto QAP (19)obchvat Horni Lukavice foto QAP (20)obchvat Horni Lukavice foto QAP (21)obchvat Horni Lukavice foto QAP (22)obchvat Horni Lukavice foto QAP (23)obchvat Horni Lukavice foto QAP (24)obchvat Horni Lukavice foto QAP (25)obchvat Horni Lukavice foto QAP (26)obchvat Horni Lukavice foto QAP (27)obchvat Horni Lukavice foto QAP (32)obchvat Horni Lukavice foto QAP (33)obchvat Horni Lukavice foto QAP (35)obchvat Horni Lukavice foto QAP (34)obchvat Horni Lukavice foto QAP (37)obchvat Horni Lukavice foto QAP (36)obchvat Horni Lukavice foto QAP (38)obchvat Horni Lukavice foto QAP (39)chlumcanyobchvat Horni Lukavice foto QAP (41)obchvat Horni Lukavice foto QAP (40)obchvat Horni Lukavice foto QAP (42)obchvat Horni Lukavice foto QAP (43)obchvat Horni Lukavice foto QAP (44)obchvat Horni Lukavice foto QAP (45)obchvat Horni Lukavice foto QAP (46)obchvat Horni Lukavice foto QAP (47)

Za přivaděčem od Vysoké vzniká čtyřpruh a obchvat Horní Lukavice. Součástí nového šestikilometrového úseku silnice I/27 (hlavní tah z Plzně na Klatovy) budou tři mosty, tři protihlukové valy, dvě mimoúrovňové a čtyři okružní křižovatky. Jak aktuálně stavba vypadá, se můžete podívat v naší fotogalerii nebo na video ŘSD. To zachycuje stavbu letos v červnu.

Kruhové objezdy vznikají nyní v místě současné křižovatky na Chlumčany a Hradčany, kde je čerpací stanice. Tady v současné době jezdí řidiči po provizorní silnici, která zde byla vybudována. Silnice na Chlumčany vedoucí z této křižovatky je užavřena, řidiči se do Chumčan dostanou až na další odbočce, těsně před Horní Lukavicí.

Část provizorní silnice je i těsně za přivaděčem u skládky na Vysoké. Stavba pak pokračuje i kolem Horní Lukavice a za obcí. Právě za Horní Lukavicí se nová silnice napojí na stávající hlavní tah. Také v těchto místech je čilý stavební ruch.

"Sjezd na Horní Lukavici je řešen pomocí mimoúrovňové křižovatky s dvěma kruhovými objezdy. Ty zajišťují propojení přeložky a stávajících silnic. Zhruba 400 metrů za mimoúrovňovou křižovatkou stavba přeložky končí a dvoupruhem se napojuje na stávající komunikaci I/27," uvedl Adam Koloušekz ŘSD.

Náklady přesáhnou 911 milionů korun. Silnice má být v provozu v průběhu roku 2024. "Stavba prozatím probíhá bez výrazných komplikací a po nové komunikaci by se řidiči měli projet už přespříští rok," potvrdilo ŘSD.

foto: QAP.cz, video: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24