QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba přestupního terminálu v Nepomuku začíná! Parkování bude problém

10.04.2019 15:46

V Nepomuku začíná jedna z největších dopravních staveb posledních let. U nádraží ve Dvorci startuje stavba přestupního terminálu. Nese to s sebou i komplikace.

foto-qap-cz (8)

V Nepomuku v těchto dnech startuje stavba nového přestupního uzlu v části Nepomuk - Dvorec u vlakového nádraží. Se stavbou jsou spojené bohužel i problémy s parkováním.

"Autobusové zastávky budou přesunuty po dobu výstavby do prostoru před COOP. Okraj prostoru této parkovací plochy směrem do kolejiště bude osazen na hraně takzvanými citybloky, čímž vznikne jasně viditelná hrana a ta umožní motoristům zde parkujícím využít i prostor vpředu, který dnes zbývá volný. Při rozumném parkování pod úhlem 45 stupňů lze dle norem tato šířka použít pro dvě řady vozidel a středovou výjezdovou část," informoval místostarosta města František Holub s tím, že parkovací místa, která ubydou budou nahrazena plochou v zadní části manipulace u firmy SPOLTEX. Příjezd bude možný z ulice Lesnické, kde vznikne dočasná komunikace.

"Firma Berdych na základě dohody vytvoří na staveništi koridor pro pěší směrem k nádražní budově, pro nástup do vlaků," dodává místostarosta Nepomuku.

Terminál by měl být hotový v září letošního roku. Cestujícím by měl nový přestupní terminál sloužit od prosince, tedy s novým jízdním řádem 2019/2020. Stavba vyjde na skoro 27 a půl milionu. Přes pět milionu půjde na projekt z dotací Plzeňského kraje, skoro 13 milionů pak z Evropské unie. Podrobnosti ke stavbě najdete v článku zde.

Kromě Nepomuku vzniknou obdobné terminále i v další městech. Zlepšení napojení spojů se dočkají také v Přešticích, Nýřanech a Blovicích. Více informací se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24