QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba záchytného parkoviště v Kaplířově ulici na Borech finišuje- FOTKY

10.01.2022 18:06

V Plzni je téměř dokončeno nové parkoviště P+R mezi ulicemi Dobřanská a Kaplířova na Borech. Kolaudace proběhne ale nejdříve na jaře. Přinášíme podrobnosti a fotky.

IMG_5036
IMG_5036IMG_5038IMG_5039IMG_5046IMG_5042

Město Plzeň buduje od v první poloviny května minulého roku záchytné parkoviště typu P+R Kaplířova v Plzni na Borech. V tomto místě končí některé autobusy mířící do západočeské metropole od jihu a jihozápadu, zároveň je zde točna tramvají linky 4.

Systém P+R znamená Park and Ride tedy zaparkuj a jeď. Jedná se o záchytné parkoviště zejména pro lidi, kteří do Plzně přijíždí z okolí za prací.

„Projekt stavby je dokončen v termínu, což je do konce prosince 2021, momentálně se čeká na dodání a instalaci závorového a informačního systému. Ten by měl být spuštěn v březnu či dubnu letošního roku. Následovat bude ještě poté měření hluku, kdy stavba bude v předčasném užívání a po měření by mělo dojít ke kolaudaci. Parkoviště nebude určeno pro autobusy, pouze pro osobní vozidla,“ sdělila mluvčí města Plzně Eva Barborková.

Součástí stavby je zřízení nového vedení inženýrských sítí, jako jsou sítě nízkého napětí, elektronických komunikací, vedení veřejného osvětlení, rozvody pro kamerový a parkovací systém. Vzniklo zde 318 parkovacích stání. Celkové náklady jsou vyčísleny na 34,2 milionu korun.

IMG_5046

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24