Stavební práce a dopravní omezení čekají i Chodovou Planou

01.07.2022 16:01

Od 4. července budou zahájeny stavební práce v Chodové Plané na Tachovsku. Stavba bude rozdělena na dvě etapy a potrvá do září. Oprava s sebou nese dopravní omezení.

ilustrační foto RSD

Stavební úpravy na silnici první třídy číslo 21 (I/21) na rozhraní zastavěného a nezastavěného území městyse Chodová Planá si vyžádají několik uzavírek. Oprava bude probíhat ve dvou etapách a potrvá do půlky září.

První etapa zahrnuje úplnou uzavírku silnice I/21 od 4. do 10. července. „Cílem opravy je obnovení funkce propustku a zajištění lepšího odtoku vody od tělesa komunikace. Vozidla ve směru Planá – Cheb budou vedena mimo místní komunikace po silnicích II. a III. tříd,“ uvedl Adam Koloušek mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR.

„Ve druhé etapě bude realizováno rozšíření vozovky za účelem vybudování zpomalovacího ostrůvku na vjezdu do městyse ve směru od Plané, úprava směrového vedení smíšené stezky, budou vybudovány zastávky BUS s přechodem pro chodce a dojde k vybudování nového veřejného osvětlení, které bude reagovat na nové stavebně technické uspořádání silnice I/21,“ řekl Adam Koloušek.

Druhá etapa si vyžádá značné dopravní omezení. „Doprava bude převáděna přes staveniště za pomoci jednoho jednosměrného jízdního pruhu. Ten bude vyhrazen pouze pro vozidla ze směru od Chebu na Planou. Opačný směr bude veden po objízdné trase stejně jako v etapě 1, která bude část své délky vedena jako jednosměrná komunikace,“ uvedl Koloušek.

Celková délka opravovaného úseku druhé etapy je cca 304 m. Oprava bude realizována od 10. července do 11. září. „Po dobu trvání druhé etapy budou částečně omezeny vjezdy na silnici I/21 z místních komunikací Slunečná a Husitská, a také z bezejmenné 10 / 12 místní komunikace, která se připojuje na silnici I. Třídy. Dopravní obsluha těchto ulic, popřípadě firem bude po dobu uzavírky řešena po síti navazujících místních komunikací. Po dobu fáze 1 bude podél přeložky smíšené stezky vybudována provizorní komunikace pro chodce,“ dodal k omezení mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

 

foto ilustrační ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24