Štědrý den v zoo přinese speciální program! Chybět nebudou Vánoce u šimpanzů

22.12.2018 16:18

Plzeňská zoologická zahrada si i na letošní Štědrý den připravila speciální program. Připravená bude naučná stezka i Vánoce i šimpanzů. Rozhodně se nudit nebudete!

FOTO_QAP_CZ (5)

Zoologická zahrada v Plzni nezavře ani o Štědrém dnu. Chystá se navíc speciální program, který si rozhodně užijí zejména rodiny s dětmi.

"Program začíná v 10 hodin a nabízí vánoční naučnou stezku od hlavní pokladny k Tropickému pavilonu s novou expozicí filipínské přírody a oblíbené chytání zlaté rybky, jež nešetří dárky. Velkým zážitkem pro malé i velké návštěvníky je samozřejmě i samotná procházka mezi zvířaty. S výjimkou medvědů, kteří se už uložili k zimnímu spánku, jsou všechna ostatní k vidění ve výbězích nebo vnitřních expozicích," říká František Hykeš ze zoo.

Stalo už se tradicí, že návštěvníci na Štědrý den nechodí do zahrady s prázdnou, ale s nějakými zvířecími pamlsky do jesliček. Může to být zelenina, jablka, jižní plody, ořechy, piškoty ale i suchý chléb a pečivo.

"Každoročním vyvrcholením sváteční programové nabídky jsou ve 12 hodin populární Vánoce u šimpanzů. Jde o výjimečnou podívanou plnou radosti, emocí a nečekaných reakcí obdarovaných lidoopů," dodává František Hykeš.

Vánoční čas v plzeňské zoologické zahradě symbolizují tři ozdobené stromy a osvětlená cesta na statek Lüftnerka s vyřezávaným betlémem.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24