QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stodská nemocnice mění lůžka, dojde i na medicínskou techniku - FOTKY

16.08.2018 8:01

Stodská nemocnice nabídne pacientům nově víc komfortu i modernější techniku. Velké zlepšení se týká také rehabilitačního oddělení. Investice vyjdou na desítky milionů.

1
1234

Nemocnice ve Stodu má díky dotacím nové vybavení. V těchto dnech probíhá výměna nemocničních lůžek. Celkem ale dochází k obměně vybavení za zhruba 40 milionů.

"Nová lůžka jsou moderní a pacientům poskytují ten nejvyšší komfort. Celkem 128 nových lůžek včetně matrací jsme mohli pořídit díky dotaci IROP. Pacienti i personál si je nemohou vynachválit," informovala Stodská nemocnice.

Krom jiného se ale bude nemocnice nově pyšnit i dalším moderním vybavením. Dojde například na urologickou ambulanci, nákup ultrazvuku, přístroje pro podporu a sledování životních funkcí a významná část půjde na úpravy a vybavení rehabilitačního oddělení.

"Rehabilitaci sice průběžně modernizujeme, ale je stále v původních dispozicích. A pacient 21. století má přeci jen vyšší požadavky na komfort a prostředí. Připravuje se proto kompletní přestavba a do nových prostor přijde i nové vybavení,“ popisuje proměnu Stodské nemocnice její ředitel Alan Sutnar. Nemocnice takto proinvestuje přes 40 milionů korun.

FOTO: Stodská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24