QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stodská nemocnice mění očkovací místo, nabídne lepší dostupnost

02.03.2021 14:39

Stodská nemocnice přesouvá od čtvrtka 4. března ve spolupráci s městem své očkovací místo z areálu nemocnice do kulturního domu Stod v blízkosti nádraží.

photo-pg-2624-1800-

Zájemci o očkování se mohou těšit na větší komfort a lepší dostupnost, do budoucna se změnou očkovacího místa zajistí i větší kapacita místa a hlavně se oddělí tok očkovaných lidí od pacientů nemocnice. „S očekávaným nárůstem počtu očkovaných osob by na parkovištích u nemocnice, v areálu nemocnice i přímo v budově ambulantního traktu byla extrémní frekvence lidí, což není zejména v současné situaci úplně vhodné. Dále pro zájemce o očkování potřebujeme prostory, kde si v klidu přečtou a vyplní informovaný souhlas, místo pro evidenci příchozích a krátký pohovor s lékařem, dále prostor pro očkovací boxy a také vhodné zázemí, kde budou lidé po aplikaci vakcíny odpočívat alespoň 20 minut, než budou moci odejít,“ řekl ředitel Stodské nemocnice Miroslav Zábranský.

Do očkovacího místa v kulturním domě je přístup hlavním vchodem z Tyršovy ulice. Vchod i veškeré prostory jsou bezbariérové. První dva dny (4. a 5. března) bude provoz zkušební.

Foto: Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24