QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stodská nemocnice pozastavila kvůli koronaviru provoz porodnice

20.10.2020 12:36     18.08.2021 11:11

Stodská nemocnice pozastavila až do odvolání provoz porodnice. Důvodem je nepříznivá epidemiologická situace na Plzeňsku. Lůžka novorozeneckého oddělení budou sloužit interně.

DSCF4366

"Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci na Plzeňsku musí Stodská nemocnice pozastavit od 20. října provoz porodnice. Lůžka novorozeneckého oddělení budou totiž využívat pacienti interního oddělení. Omezení porodnice potrvá do odvolání," informuje nemocnice.

Rodičky mají využívat porodnici v Domažlicích. „Těhotným ženám, které plánovaly v těch nejbližších dnech rodit ve Stodu, se samozřejmě omlouváme za komplikace a žádáme je, aby po dobu nezbytně nutnou využívaly služeb rodinné porodnice v Domažlické nemocnici," říká mluvčí nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška. 

Stodská nemocnice si vytváří lůžkovou kapacitů kvůli koronaviru. „Okolí Plzně je v těchto dnech regionem s velkým nárůstem počtu osob s onemocněním covid-19. S nárůstem nemocných pochopitelně roste i počet pacientů, kteří potřebují a budou potřebovat hospitalizaci. Pro ně vytváříme kapacity na lůžkových stanicích interního oddělení. Část interních pacientů proto bude od 20. října hospitalizována na lůžkách novorozeneckého oddělení,"  vysvětluje důvod dočasného omezení porodnice Jiří Kokoška. 

Kdy bude porodnice znovu otevřena zatím jasné není.

Více informací o porodnicích v Domažlicích a Klatovech:

Domažlická porodnice: www.domazlice.nemocnicepk.cz/porodnice/
Klatovská porodnice www.klatovy.nemocnicepk.cz/porodnice 

 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24