QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stodská nemonice provozuje rehabilitaci také v Chlumčanech - FOTKY

21.09.2021 9:05

Kromě rehabilitace přímo v nemocniční budově provozuje Stodská nemocnice kompletní rehabilitační pracoviště také v Chlumčanech na jižním Plzeňsku. Využívají ho i lidé z Dobřan nebo Přeštic.

rehabilitace chlumčany
rehabilitace chlumčanyrehabilitace chlumčany1rehabilitace chlumčany4rehabilitace chlumčany6

Toto odloučené pracoviště Stodské nemocnice má vlastní ordinaci rehabilitačního lékaře, který indikuje pacienty k rehabilitační léčbě. Dále je zde tělocvična, vodoléčba a fyzikální rehabilitace poskytující standardní rozsah terapií. Na indikaci i terapie jsou minimální čekací doby. 

"Rehabilitace v Chlumčanech je malé klidné pracoviště, které je ale vybaveno moderními terapeutickými přístroji a lehátky. Využívají ho hlavně obyvatelé z okolních obcí ale také z Dobřan a Přeštic. A kvůli velmi příznivým čekacím lhůtám v řádech dnů přibývají i pacienti z Plzně," říká primářka rehabilitačního oddělení nemocnice Ludmila Wabneggerová.

Rehabilitační pracoviště v Chlumčanech má k dispozici vířivé vany celotělové i končetinové, pracoviště fyzikální terapie s elektroléčbou, ultrazvukem, magnetoterapií, termoterapií (solux), přístrojovou lymfodrenáží.

Ve třech tělocvičnách poskytuje i individuální léčebnou tělesnou výchovu, techniky měkkých tkání, mobilizace, klasickou i reflexní masážní léčbu, manuální lymfodrenáž. Některé terapie poskytuje i pacientům bez indikace jako samoplátcům.

foto: Nemocnice Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24