QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci jeli natankovat služební vůz. Po krátké době našli obsluhu v bezvědomí!

25.01.2022 7:04

Plzeňští strážníci chtěli v noci natankovat služební vůz na čerpací stanici v Domažlické ulici. Chvíli po svém příjezdu však našli ležet na zemi muže v bezvědomí. Strážníci ho začali okamžitě resuscitovat.

5

V sobotu 22. ledna po půl třetí ráno chtěli strážníci městské policie načerpat pohonné hmoty do služebního vozidla u čerpací stanice v Domažlické ulici. Výdejní stojany byly však vypnuté, po krátkém vyčkávání se tedy vydali obsluhu najít.

„Po chvíli obsluhu našli bezvládně ležet uvnitř uzamčené provozovny. Aby se dostali dovnitř, vysadili křídlo posuvných dveří. Muž ležící na zemi nedýchal, u postiženého obnovili strážníci průchodnost dýchacích cest a začali s resuscitací,“ uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

V nepřímé masáži srdce pokračovali i po příjezdu policistů s defibrilátorem. „Přístroj ale léčebný výboj nedoporučil. Proto společně s policisty nepřestávali s oživováním, než si muže převzali do své péče záchranáři. Ti jej po úspěšném obnovení základních životních funkcí transportovali do nemocničního zařízení na urgentní příjem,“ uzavřela Jana Pužmanová.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24