QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci kontrolují pejskaře i jejich čtyřnohé kamarády - FOTO

07.05.2021 8:37

Strážníci ve čtvrtek 6. května kontrolovali pejskaře a jejich mazlíčky, zda dodržují všechna pravidla, která vyplývají z městské vyhlášky a zda jsou pejskové očipovaní. 

7
132578

Strážníci z Odboru analýzy a prevence kriminality vykonali v Lobezském parku kontrolu pejskařů a jejich psích kamarádů. "Ve čtvrtek 6. května, zkontrolovala hlídka městské policie nejen to, jestli jsou jejich psíci řádně očipovaní, ale i zda majitelé dodržují pravidla, která jsou dána všem pejskařům vyplývající pro ně z městské vyhlášky," informuje tisková mluvčí městské policie Andrea Vlčková.

Strážníci na majitele psů působili převážně preventivně. "Každý majitel pejska, pokud měl vše v pořádku, dostal drobný dárek v podobě kostičky s pytlíky na psí exkrementy. Někteří psíci měli problém s nasazeným respirátorem v kombinaci s uniformovaným strážníkem a odmítali zůstat v klidu, proto bylo nutné v některých případech respirátory na malou chvilku sundat. Psíci si pak vysloužili pochvalu od svých páníčků a někteří od nich dostali i speciální odměnu v podobě pamlsku," dodala mluvčí městské policie Andrea Vlčková.  

 

Foto: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24