QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci na Slovanech zachraňovali lidský život

14.09.2020 11:27

Strážníci se v  sobotu v pozdních večerních hodinách na Slovanech na Mikulášském náměstí před bránou hřbitova podíleli na záchraně lidského života. Na místě totiž došlo k potyčce větší skupiny osob.

DSC04888

Přímo před vchodem do bistra na adrese Slovanská 4 ležel na kolejišti muž, který se nehýbal, nedýchal a neměl hmatný puls. Okolo něj postávala skupina dalších asi 10 osob. Strážníci jednomu z postávajících nařídili zavolat sanitku a společně následně zahájit resuscitaci zraněného za pomoci telefonické podpory dispečerky ZZSPK.

Druhý strážník se postaral o ostatní postávající osoby  a rozdělil je do několika menších skupinek, aby nedošlo k další potyčce. Osoby si také vyslechly upozornění, aby setrvaly na místě do příjezdu hlídky PČR, kterou na místo zavolali strážníci z důvodu podezření ze spáchání trestného činu.

Na místo také přijeli strážníci z jiných služeben MP Plzeň. Pomáhali s resuscitací a a zajišťovali, aby nedocházelo k dalšímu protiprávnímu jednání a případnému odchodu některého z účastníků či svědků.

Do příjezdu záchranky se strážníkům podařilo obnovit životní funkce zraněného, který byl odvezen na další vyšetření do nemocnice. Lékařům strážníci sdělili veškeré informace o průběhu resuscitace.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24