QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci ohlídají České údolí! Bezdomovci tam hromadí odpadky - FOTO

10.07.2018 13:21

V podstatě v černou skloádku se proměnila oblast v Českém údolí v Plzni. Její úklid trval několik dnů. Oblast zůstane i dál pod dohledem strážníků.

180710_Ceske_udoli_neporadek_1

Několik dnů zabral úklid oblasti v Českém údolí v Plzni, kterou si vybrali bezdomovci za své další tábořiště. Na vyčištění lokality, do kterého se pustila Čistá Plzeň se zástupci města a obvodu, dohlíželi borští strážníci ve spolupráci se strážníky ze stanice územně strážní služby.

Tři obyvatelé stanového městečka, kteří zde byli zastiženi, obdrželi pytle na odpadky a strážníci jim vysvětlili postup úklidu. "Každé ráno na místo přijela hlídka městské policie, aby předala další pytle na odpad. Za týden se naplnilo 38 igelitových pytlů, které mimo jiné obsahovaly zbytky zkaženého jídla, plastové láhve nebo deky,“ uvedla Veronika Kuchynková z Městské policie Plzeň. Odpad byl poté uložen do kontejneru a zbytek nepořádku byl uklizen za pomoci pracovníků veřejné služby a veřejně prospěšných prací z třetího městského obvodu.

Ačkoliv se místo podařilo uklidit, pořád hrozí, že se tam budou lidé bez domova vracet. Oblast tak zůstane pod dohledem. "V dalších dnech i týdnech bude městská policie držet dohled na tomto městském pozemku, aby nedošlo opět ke znečištění tohoto prostoru,“ dodala Veronika Kuchynková.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24