Strážníci ze Stříbra pomohli dětské hemato-onkologii v Plzni - FOTO!

17.01.2019 14:53

Pomáhat a chránit, to si doslova k srdce vzali strážníci Městské policie ve Stříbře. Vybrali mezi sebou nemalou finanční částku, kterou předali přímo v nemocnici.

IMG_8965
IMG_8959IMG_8965

Strážníci Městské policie Stříbro společně se starostou Stříbra Václavem Votavou předali 15.000 korun pro hematoonkologicky nemocné děti.

Symbolický šek převzal vedoucí lékař Hematologicko-onkologického oddělení Dětské kliniky MUDr. Ing. Tomáš Votava a přednosta Dětské kliniky prof. MUDr. Josef Sýkora, Ph.D. z rukou velitele služebny MP Stříbro Vítězslava Bednáře. "Naši strážníci už dříve podporovali různé organizace, pomáhali jsme psímu útulku U Šmudliny v Tachově, nyní jsme se po vzájemné domluvě rozhodli pro toto oddělení. Složili jsme se všichni včetně starosty města pana Votavy a víme, že jdou peníze na dobrou věc," uvedl Vítězslav Bednář, velitel stříbrské služebny.

Krásný počin městských strážníků kladně ohodnotila i Olina Dunovská ze Stříbra. "Je to úžasné, že se ta parta takto domluvila a pomohla vlastně cizím neznámým dětem. Moc di toho jako maminka od dvou dětí vážím, je to takové to skvělé doplnění policejního motta pomáhat a chránit. Opravdu dělají obojí a nejenom městaká policie, ale i další policisté. Moc díky za takové lidi," řekla Dunovská.

V závěru návštěvy měli hosté přátelské posezení s ředitelem FN Plzeň MUDr. Václavem Šimánkem, Ph.D. a vedením Dětské kliniky na téma zdravotnictví v našem kraji a představili činnost Městské policie ve Stříbře.

Foto: archiv MP
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24